Hlavní obsah

V litvínovské knihovně strašilo pivo

Novinky, Petra Havlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská knihovna v Litvínově se stala kulturním a společenským centrem regionu. Po rozsáhlé rekonstrukci získala nové, větší prostory a beze zbytku využívá svých možností ve prospěch návštěvníků všech věkových kategorií.

Foto: Tomáš Trčka

Autorské čtení spisovatelky Olgy Suchomelové, která do Litvínova přijela 12. března tohoto roku.

Článek

Litvínovská knihovna po rekonstrukci chytla druhý dech. Vždy se snažila o větší záběr než jen o půjčování knih, ale stísněné prostory to mnohdy nedovolily v takové šíři, jak by si zaměstnanci knihovny přáli.

Nyní Městská knihovna v Litvínově návštěvníkům nabízí nejen velmi příjemné prostředí, ale také různé zájmové kroužky, kluby, tvůrčí dílny, kurzy pro děti i dospělé, univerzitu volného času a celou řadu dalších doprovodních akcí. Můžete si prohlédnout pravidelné výstavy, besedovat se zajímavými lidmi, naučit se některé nové dovednosti, zasoutěžit si nebo se jen tak sejít s přáteli. K dispozici je také herna pro děti. 

V příjemném prostředí a v příjemné atmosféře se odehrálo i autorské čtení spisovatelky Olgy Suchomelové, která do Litvínova přijela 12. března. Autorka představila zvědavým účastníkům setkání svou knihu Pivo, které strašilo (O životě občas psinézním) i její volné pokračování Nepáchejte dobré skutky.

Humorné a moudré příběhy, kterými se Olga Suchomelová hlásí k tradici takových vypravěček, jako byly třeba Betty MacDonaldová nebo Jindřiška Smetanová, rozesmály do posledního místa zaplněnou společenskou místnost knihovny. S postavami krátkých povídek se mohli ztotožnit příslušníci starší generace i mladí posluchači, zvláště pak milovníci psů. 

Autorku průvodním slovem doprovázel její životní partner PhDr. Jiří Pondělíček. I jeho milý a bezprostřední komentář přispěl k pocitu pohody, s nímž se účastníci setkání rozcházeli.

Reklama

Výběr článků

Načítám