Hlavní obsah

V Krnově se již počtvrté uskuteční Zlatý desetiboj

Novinky, Tomáš Gaudek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři originální týmové soutěže v netradičně pojatých sportovních disciplínách Zlatý desetiboj zahájili registraci. Pětičlenná družstva si tak budou moci už počtvrté vyzkoušet hranice svých psychických i fyzických možností, tentokrát v sobotu 15. června.

Foto: Tomáš Gaudek

Na Hlavním náměstí se již tradičně uskuteční BIATLON.

Článek

„Deset až pětadvacet týmů se utká v deseti disciplínách, které budou rozmístěny po celém Krnově. Novinkami letošního ročníku budou tři disciplíny, kdy pro PUMPTRACK využijeme novou dráhu u střediska volného času, HOROSTĚNU budou účastníci zdolávat v tělocvičně na Janáčkově náměstí a za MINI GOLFEM zamíří na koupaliště,“ sdělila Marcela Zemanová ze spolku Rozkvět zdraví, které závod pořádá společně se střediskem volného času a s podporou města Krnova.

Chybět samozřejmě nebudou ani již tradiční disciplíny. Při RAFTU na Petrově rybníce budou všichni členové družstva pádlovat k bóji a zpět. Na Hlavním náměstí bude pro účastníky připraven BIATLON, složený z běhu a střelby z laserové zbraně v leže i ve stoje. CROSSFIT prověří jejich všestrannost a týmového ducha štafetou, kdy budou například přesouvat traktorové pneumatiky.

Štafetovou disciplínou bude rovněž FIRE-FIGHTING u sídla dobrovolných hasičů v Kostelci, kde závodníci budou muset co nejrychleji zapojit proudnici, natlakovat ji vodou a zasáhnout terč. V rámci ORIENTAČNÍHO BĚHU budou družstva hledat lampiony a při TENIS-TOČI na atletickém stadionu prokáží souhru i koordinaci.

„Už podruhé nebude chybět ani originální VIKING KROS, tentokrát ale značně vytuněný,“ dodala Marcela Zemanová.

Registrace probíhá ve dvou fázích, kdy do 28. února účastnický poplatek pro celý tým činí 1 650 korun. Při registraci přihlášky do 30. května pak družstva zaplatí 1 950 korun.

Další informace zájemci získají na facebookovém profilu ZLATÝ desetiboj – originální týmová soutěž, na stránkách www.svckrnov.cz či na adrese rozkvetzdravy@centrum.cz.

„Těšíme se na kvalitní sportovní výkony, zábavu i souhru jednotlivých členů při absolvování disciplín, samozřejmě chybět nebude ani večerní oslava všech výsledků. Pouze s vaší hojnou účastí, nadšením a sdílením zážitků nám celá akce dává smysl,“ uzavírá Marcela Zemanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám