Hlavní obsah

V Klenčí pod Čerchovem se dočkali rekonstruované silnice

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Něco málo přes jeden rok trvala rekonstrukce silnice II/189 v Klenčí pod Čerchovem, místní na ni ovšem čekali skoro dvacet let.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Něco málo přes jeden rok trvala rekonstrukce silnice II/189 v Klenčí pod Čerchovem, místní na ni ovšem čekali skoro dvacet let.

Článek

Slavnostního zahájení se v minulém týdnu 4. září zúčastnili i náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Jaroslav Bauer a náměstek hejtmana pro regionální rozvoj, fondy EU a informatiku Plzeňského kraje Ivo Grüner.

Rekonstruovaná komunikace v délce téměř dva kilometry navazuje na před dvěma lety zprovozněný 9,5 kilometru dlouhý úsek silnice, vedoucí z Klenčí k hraničnímu přechodu Lísková – Höll. 

„Jsem přesvědčen, že první dojem, který získáte při překročení hranic, ve vás většinou přetrvává delší dobu. Proto jsme se rozhodli, že Plzeňský kraj opraví, zrekonstruuje všechny přístupy z Německa, které jsou ve vlastnictví Plzeňského kraje. Patří k tomu i právě tato slavnostně otevíraná komunikace v Klenčí pod Čerchovem,” uvedl Jaroslav Bauer.

„Jedná se o konečně důstojné napojení na německou silniční síť, které svou úrovní odpovídá 21. století,” doplnil starosta Klenčí pod Čerchovem Karel Smutný. 

Celkové náklady na stavbu byly 53 miliónů Kč, na nichž se 37 milióny podílel Plzeňský kraj prostřednictvím Správy a údržby silnici Plzeňského kraje, samotné Klenčí přispělo 16 milióny Kč. Stavba získala dotaci z evropského Programu příhraniční spolupráce "Cíl 3 Česká republika – Svobodný stát Bavorsko" ve výši necelých 31 miliónů Kč. Z bavorské strany hranice byl letos v létě dokončen obchvat partnerského Waldmünchenu.

Reklama

Výběr článků

Načítám