Hlavní obsah

V Josefově se hrál již 25. ročník Memoriálu Josefa Pastiera

Novinky, Václav Mikeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu dopoledne se hřiště v Josefově na Sokolovsku opět po roce zaplnilo fotbalovými hráči. Místní futsalový tým 1.FK Josefov zde pořádal již 25. ročník turnaje v malé kopané.

Foto: Václav Mikeš

Společné foto účastníků na závěr vydařené akce

Článek

Po loňských vedrech počasí letos přálo. Příjemná teplota a dokonce sluníčko, jen účast hráčů a tradičně i diváků byla slabší. Sešly se čtyři týmy z Josefova, Krajkové a Sokolova. Oproti minulým ročníkům šlo o slabší účast. Zda za tím stálo deštivé počasí předchozího dne nebo malá propagace, není jisté.

V první části se hrálo systémem každý s každým. Podle výsledků pak byl sestaven postupový pavouk, kdy již vyřazovací systém určil vítěze. Celé dopoledne pak na hřišti probíhaly urputné boje. Mužstva, většinou sestavená jen pro tento turnaj, se pomalu sehrávala.

Byly k vidění vydařené fotbalové akce, krásné zákroky brankářů, ale samozřejmě i plno chyb. Hřiště bylo v rámci možnosti dobře připraveno, jen okolí plné děr vyžadovalo opatrnost. Jako rozhočí se střídali hráči momentálně nehrajících mužstev. Nebylo jim co závidět, ale zvládali to. Což si samozřejmě nemysleli hráči, ale nebylo jim ti nic platné.

Po poledni pak začaly vlastní vyřazovací zápasy. Teď teprve šlo do tuhého. Úroveň znatelně navýšila, do hry se zapojily emoce a nebyla nouze o konflikty. Následovaly boje o pořadí. V souboji poražených o třetí místo zvítězil tým FC Šmejdi. Sympatické mužstvo Argentina pak stejně jako loni obsadilo čestné poslední místo. Ve velkém finále se pak utkala obě josefovská mužstva. Mužstvo mladých Honění pak porazilo Staré pány 2:1.

Při závěrečném ceremoniálu převzaly všechny týmy ceny, na prvním až třetím místě i poháry. Zároveň byl oceněn nejlepší hráč, nejlepší brankář a speciální cenu dostal i nejpomalejší hráč. Letošní ročník turnaje se opět vydařil. Všichni hráči, i ti poražení, odjížděli spokojeně domů. Nezbývá, než se těšit na dalších pětadvacet ročníků. A snad konečně jednou i na umělém povrchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám