Hlavní obsah

V Jemnici chystají druhý díl výstavy místních fotografů

Novinky, Ondřej Ferdan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce chystá AlterNaiva o. s. druhý díl výstavy fotografií autorů z Jemnice a okolí s názvem Mladí za objektivem II. Plánují nevšední prostory a hudební program.

Foto: Ondřej Ferdan

Pozvánka k účasti

Článek

Téma výstavy reaguje na doporučení návštěvníků prvního ročníku a nese název Jemnice v roce 2011. V tomto obecném tématu je zahrnuto vše, co jste mohli v průběhu roku v Jemnici a jejím okolí zažít a vidět, co je nového, co se změnilo, nebo jak na vás zapůsobila například nabízená hudební a kulturní scéna. Vernisáž výstavy začíná 3. března od 13 hodin.

Druhý díl výstavy je plánován v netradičních prostorách promítárny Letního kina v Jemnici. Zde budou mít návštěvníci možnost prohlédnout si expozici fotografií, navštívit neveřejný prostor promítárny a zažít tak atmosféru prosycenou historií pohyblivých obrázků v kombinaci se statickým pojetím fotky.

"Příležitost k vystavení fotografií mají v první řadě fotografové, kteří se přihlásí prostřednictvím webových stránek AlterNaiva o. s." informoval Ondřej Ferdan, organizátor výstavy. Ti budou mít vyhrazenou převážnou většinu zázemí. Zvláštností je pak příležitost pro kohokoli přinést svoji tematickou fotografii v průběhu celé výstavy a vystavit si ji.

V rámci vernisáže výstavy proběhne fotografický workshop zaměřený na práci se světlem během hudebních či divadelních vystoupení. Praktické zázemí poznatků z workshopu bude možné vyzkoušet na večerním koncertu hudebních skupin v jemnickém Podolí. Workshop bude přístupný každému zájemci.

"Vizuálně si některé zážitky vybavíte, jsou tu však ti, kteří drželi v ruce fotoaparát, byli za jeho objektivem a zachytili je svým způsobem," dodal Ferdan. Tak mohou vystavovat všichni, kterým se podařilo vyfotit jakkoliv atmosféru jemnického roku 2011.

Více informací a přihlášku naleznete na www.alternaiva.jemnice.cz nebo www.alternaiva.webnode.cz a na Facebook.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám