Hlavní obsah

V Česku si dali dostaveníčko jedni z nejsympatičtějších gayů. Volil se Gayman 2016

Novinky, Marian Kajzer

Praha v sobotu zažila opět pořádnou dávku kvalitní LGBT kultury. Vyhlašoval se 15. ročník národní soutěže o nejsympatičtějšího gaye České a Slovenské Republiky, Gayman 2016, ale také historicky první Mr. Gay Universe 2016.

Foto: Marian Kajzer

Letošní vítězná čtveřice společně s Lenkou Josefiovou

Článek

Již po patnácté se vyhlašoval vítěz soutěže Gayman. Tím se letos stal student konzervatoře Matěj Boroš, který ač se narodil v Ostravě, žije a studuje na východě Slovenska. Na druhém místě skončil a zároveň Gaymanem Internetu se stal zástupce supermarketu z Chomutova František Pešek, třetí příčku obsadil kastelán Jaromír Schoffer z Telnice u Brna.

Gaymanem Sympatie se letos stal Lukáš Čech z Chomutova.

Hned na začátku celého galavečera přišlo obrovské překvapení, kdy si z rukou krásné Miss European Tourism Lenky Josefiové, která přijela z Dubaje, převzal titul nejsympatičtější gay vesmíru "Mr. Gay Universe 2016" Paul Davies z Wallesu.

V divadle Royal, kde se finále letos konalo, tak bylo opravdu celý večer přímo přeplněné zvědavými, a ke konci velmi spokojenými, diváky.

O vítězi rozhodovala 30členná porota, ve které zasedli například ministryně vlády ČR Ing. Karla Šlechtová, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Mgr. Petra Kolínská, starosta Prahy 4 Mgr. Petr Štěpánek, CSc., finalista Superstar Martin Šafařík, moderátorka a reportérka TV Prima Denisa Jeřábková, již zmínění Lenka Josefiová a Paul Davies, ale také 2. vice Mr. Gay Europe 2016 Danii Singen z Dánska, Gayman 2015 Marek Gajdoš či majitel hotelů Nabucco Luccio Vacca, který na finále dorazil ze slunné Itálie.

GAYMAN Česko Slovenska je pokračovatelem Gay Man České Republiky jenž byla soutěž sympatie, kterou v letech 1992 - 2000 pod patronátem SOHO organizovaly v České Republice některé jeho členské organizace.

Soutěž byla označována svého času za jednu z nejvýznamnějších společenských akcí gay a lesbické komunity. Finálové večery probíhaly obvykle poslední červnovou sobotu při příležitosti Christopher Street Day, celosvětových oslav "gay hrdosti".

V roce 2010 se soutěž obnovila pod značkou GAYMAN ČR. Od roku 2012 je soutěž rozšířena o Slovensko a vedena tak jako GAYMAN Česko Slovenska. Je jedinou soutěží tohoto typu v ČR a SR s tradicí od roku 1992.

Reklama

Související témata:
Michael Boroš

Výběr článků

Načítám