Hlavní obsah

V Brně změřilo síly 1500 tanečníků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Regionálního kola formací pro Jihomoravský kraj, Brno a Vysočinu, které se konalo v sobotu v brněnském Bobycentru, se zúčastnilo 1500 tanečníků. Největší zastoupení měla domácí taneční skupina Magic Free Group Brno, která přijela o ceny bojovat s více než 180 tanečníky.

Foto: Dita Hejníková

Regionální soutěž B2Balance Tour Tanečních skupin CDO 2013 Brno 13.3.2013

Článek

V sobotu 16. března se do Brna sjelo více než 1500 tanečníků, aby soutěžili v dalším regionálním kole B2Balance Tour MČR Tanečních skupin CDO 2013. Celý den v hale Bobycentra v Brně zněla hudba a soutěžící předváděli taneční formace ve vyhlášených  disciplínách.

Kromě již zmíněných domácích tanečníků patřily k úspěšným skupiny Mighty Shake  Znojmo, B-Fresh Brno, Street Busters Jihlava a další. Tanečním skupinám Lady Stars Hustopeče a Shake - UP SVČ Pohořelice, které byly nováčky regionální soutěže v Brně, se podařilo při jejich premiéře získat hned několik medailí.

"Každým rokem jsou choreografie lepší a lepší. Bylo opravdu na co se dívat a halou se po celou dobu nesla opravdu skvělá muzika. Máme na jižní Moravě a Vysočině opravdu úžasné tanečníky a choreografy, kteří díky své kreativitě dokážou vytvořit nádherné a nápadité choreografie. Diváky, kterých bylo v brněnské hale Bobycentrum v sobotu víc než 1600, však nejvíce zaujalo vystoupení taneční skupiny Mighty Shake Znojmo v pohárové soutěži DANCE MIX s formací Deformace. Choreografie, která byla složena většinou z tanečníků s různým stupněm mentálního postižení, vyburcovala svým nadšením celou Laser show hall k obrovskému potlesku," řekl Radim Samek, hlavní organizátor soutěže v Brně.

"Byl to den nabitý velice kvalitním tancováním. Brno má velice silnou základnu hip hopu, takže především ve streetových disciplínách měla porota plné ruce práce. Formace podávaly kvalitní výkony a mnohdy o výsledném pořadí rozhodoval rozdíl jednoho bodu," hodnotila soutěž Dita Hejníková, předsedkyně poroty, viceprezidentka CDO (Czech Dance Organization) pro Moravskoslezský kraj.

Další kolo regionální soutěže B2Balance Tour MČR Tanečních skupin CDO 2013 se uskuteční 23. března v Praze .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám