Hlavní obsah

V Bohumíně si zájemci mohou zasoutěžit v golfu

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Série golfových turnajů pro širokou veřejnost odstartuje v Bohumíně už v sobotu 3. května od 10 do 12 hodin v areálu adventure golfu (vedle aquacentra). Od května až do srpna si tady může přijít zasoutěžit v golfu kdokoliv.

Foto: Pavel Čempěl

Adventure golf v Bohumíně.

Článek

Městská společnost Bospor připravila první ročník turnaje Bospor Golf Cup 2014.

„Adventure golf může hrát opravdu každý, na věku nezáleží. Na hře není nic složitého, za pár minut se ji naučí i ten, kdo nic podobného nehrál. Podobá se minigolfu, stačí se trefit míčkem do jamky. Těch je v areálu rovných osmnáct. Většinou si k nám přijde zahrát rodina s dětmi, kamarádi nebo partneři a obvykle soutěží o to, kdo bude mít lepší výsledek. To nás přivedlo k myšlence uspořádat turnaj v adventure golfu,“ uvedl za pořadatele Petr Lakomý z městské společnosti Bospor.

Základní turnaje se odehrají vždy v sobotu od 10 do 12 hodin, a to dvakrát v květnu (3. a 24. 5.), dvakrát v červnu (14. a 28. 6.) a jedenkrát v červenci (26. 7.). V srpnu (23. 8. od 10 do 14 hodin) se bude konat turnaj Masters, kterého se budou moci zúčastnit ti, kteří si zasoutěžili v základních kolech minimálně třikrát. V turnajích se bude hrát o volné vstupy na adventure golf, ale i finanční odměny či předplatné novin.

Registrovat se do soutěže je možné elektronicky na adresu adventure-golf@bospor.info. Hlásit se zájemci mohou také přímo v místě konání, a to na recepci adventure golfu nejpozději půl hodiny před konáním turnaje. Startovné je 120 korun.

Adventure golf se podobá minigolfu, ale z klasického golfu převzal terénní nerovnosti, vyvýšeniny, boule, vodní pasti či překážky z písku. V Bohumíně má osmnáct drah, které se rozprostírají na ploše 1200 metrů čtverečních. Dominantou areálu je vodopád s potůčkem a dvěma jezírky.

Součástí je také dětský koutek, občerstvení s posezením a tři petanquová hřiště. Veškeré vybavení ke hře - golfové hole, míčky či petanquové koule - si půjčíte přímo na místě. Areál je otevřen denně od 9 do 21 hodin. Nedaleko něj se nachází aquacentrum a zábavný Hobbypark pro děti s dopravním hřištěm a spoustou atrakcí. Od července v Hobbyparku vyroste originální lanová Mauglího stezka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám