Hlavní obsah

V Bohumíně opravují poslední školní dvůr

Novinky, Lucie Balcarová

Poslední z osmi školních dvorů v Bohumíně se právě opravuje. Stavební úpravy probíhají v zahradním areálu bývalé polské školy v Masarykově ulici v centru Bohumína. Nové atrakce budou moci děti otestovat ještě o prázdninách. Radnice za modernizaci zaplatí 1,2 miliónu korun.

Foto: Pavel Čempěl
Článek

„V průběhu deseti let se nám podařilo zrekonstruovat všechny školní dvory. Využívají je nejen žáci a učitelé při výuce a přestávkách, ale většina z nich je veřejně přístupná i odpoledne. Věříme, že veřejnost využije i poslední zmodernizovaný školní dvůr v centru města,“ uvedl místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Zahradní školní areál bývalé polské školy spadá pod křídla ZŠ Beneše. Ta má toto pracoviště vyhrazeno pro výuku těch nejmenších žáků. Vzhledem k velikosti školní zahrady jej však nečeká velká proměna v multifunkční sportoviště tak, jak tomu bylo již dříve.

Zahrada dostane přes dva metry vysokou oboustrannou lezeckou stěnu, nebude chybět ani sportovní plocha o rozloze 72 metrů čtverečních s umělým trávníkem. V zahradě přibydou i dva basketbalové koše, zastřešená terasa a také ohniště s posezením ze špalků. Novinky doplní ještě šestiboká šplhací sestava. Zahradu čeká výsadba živého plotu z habrů, který v budoucnu školní areál odcloní od přilehlé komunikace.

Hned vedle rekonstruované školní zahrady se nachází i mateřinka a kavárna pro rodiče s dětmi. I když jsou obě oddělené od školní zahrady ploty, rozhodlo se město areál s novými atrakcemi po dohodě s oběma subjekty propojit uzamykatelnými brankami tak, aby jej mohla využít nejen mateřská škola, ale i veřejnost.

Dosavadní modernizace školních dvorů přišly město dohromady na téměř 32 milionů korun. Z dotačních programů přitom radnice na jejich obnovu získala 12 milionů korun. V Bohumíně funguje dohromady osm základních škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám