Hlavní obsah

V Bohumíně letos zaplní díru po Prázdninovém kolotoči více dětských táborů

Novinky, Lucie Balcarová

Zatímco tradiční Prázdninový kolotoč s výlety a hrami pro děti se letos v létě kvůli koronaviru neuskuteční, nabídka letních táborů v Bohumíně posiluje. Do konce školního roku zbývá už jen pár dnů, ale rodiče mohou své potomky ještě stále přihlásit.

Foto: Pavel Čempěl

Prázdninový kolotoč v Bohumíně nabízel v létě pro každý den jinou aktivitu.

Článek

Volno hlásí třeba sportovní příměstský nebo indiánský pobytový tábor.

„Červencový bezplatný program pro děti, který každé léto pořádáme s místními spolky a organizacemi, jsme museli stejně jako řadu jiných akcí bohužel zrušit. O děti se během prvního měsíce prázdnin sice stará stejný podpůrný tým, ale samotné aktivity připravuje každý den jiný místní spolek. Děti by se tak potkávaly s řadou lidí, v podstatě každý den s někým jiným. Epidemiologické situace se obávali i samotní členové řady spolupracujících organizací, proto jsme letos od pořádání prázdninového kolotoče upustili, což nás velmi mrzí,“ uvedl ředitel městské kulturní organizace K3 Bohumín Karel Balcar.

Bohumínští rodiče si ale lámat hlavu s tím, kam pošlou děti o letních prázdninách, nemusí. Místní instituce posílily nabídku táborů.

„Letos jsme připravili lezecký i sportovní tábor. Zatímco lezecký je už obsazený, u sportovního ještě máme volná místa. Děti si na něm zahrají florbal, házenou, fotbal, basketbal, badminton a vyzkouší si i další sporty,“ sdělil Dušan Socha z městské společnosti Bospor. Tábor se koná od 17. do 21. srpna, kapacita je 18 dětí ve věku od 8 do 14 let.

Nabídku táborů posílil také bohumínský Dům dětí a mládeže Fontána a přidal několik termínů navíc. U některých zbývají ještě volná místa, například na indiánském pobytovém táboře, který se koná v Návsí u Jablunkova. Kompletní nabídku včetně aktuální obsazenosti najdou zájemci na webu domu dětí.

Několik volných míst je k dispozici i na turnusech příměstských táborů pořádaných městskou kulturní agenturou K3 Bohumín. U nich je ale podmínkou, aby oba rodiče pracovali, protože tábory jsou dotovány Evropskou unií z fondu na podporu zaměstnanosti. Příměstské tábory v Bohumíně nabízejí i organizátoři odjinud, uskuteční se například korfbalový tábor ve Skřečoni či vědecký tábor v prostorách domu dětí a mládeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám