Hlavní obsah

Útočník nabízel telefon, když u ženy neuspěl, napadl ji a okradl

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 6. listopadu na Karlově náměstí přepadl útočník ženu, které nejprve nabízel na prodej mobilní telefon. Když neuspěl, nožem odřízl kabelku, kterou poté odcizil.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v neděli po osmé hodině ranní. Dvě hlídky strážníků hlídkovaly na Karlově náměstí, když uslyšeli křik ženy o pomoc. K místu se okamžitě vydali a spatřili ženu ležící na zemi a dva utíkající muže.

Jedna dvoučlenná hlídka poskytla ženě první pomoc, druhá se vydala za běžícími muži. Během pronásledování strážníci zjistili, že jeden z utíkajících mužů je svědek události, který se snažil dohnat pachatele.

„Strážníci po krátkém pronásledování podezřelého muže dostihli. Protože muž kladl aktivní odpor a byl ozbrojen nožem, byl za použití donucovacích prostředků omezen na osobní svobodě,“ informovala mluvčí strážníků Jana Přikrylová.

Svědek i poškozená žena strážníkům po uklidnění situace sdělili, že pachatel nejprve ženě nabízel k prodeji mobilní telefon, když ho žena odmítla, shodil ji na zem a nožem odřízl popruh kabelky, kterou odcizil. Sedmačtyřicetiletý muž ženu opakovaně udeřil do obličeje a kopl ji do zad.

Poškozená byla převezena do nemocnice a pachatel na služebnu Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám