Hlavní obsah

Utkání s Kometou bude značně rizikové, varují zlínští pořadatelé i policisté

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky uniformovaných policistů a městských strážníků ve zlínských ulicích, policisté v civilu, bezpečnostní agentury na stadionu a v okolí, vše kvůli pátečnímu hokejovému utkání s brněnskou Kometou.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně

Článek

Divácky velmi očekávaný zápas Tipsport extraligy 2016/2017 na úvod sezony se odehraje na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně v pátek 9. září od 17:30 hodin.

„Utkání jsme z pořadatelského hlediska vyhodnotili jako značně rizikové, a proto si vyžádá si důležitá zpřísněná bezpečnostní opatření. Klub vyzývá diváky, aby přišli do hlediště včas s dostatečným předstihem. Zároveň upozorňuje motorizované návštěvníky, aby využili bezplatné parkoviště u zlínského mrakodrapu (budova 21) a zde zaparkovali své vozy. Všechny pokladny zimního stadionu budou otevřeny v den utkání od 15 hodin až do začátku zápasu nebo do vyprodání lístků,“ informoval tiskový mluvčí hokejového klubu Roman Ordelt.

Hokejový klub upozorňuje návštěvníky hokejového derby Zlína s Kometou, že platí přísný zákaz vnášení pyrotechniky, petard a dýmovnic do prostor stadionu. Na bezpečnost v hledišti a před zimním stadionem bude dohlížet zvýšený počet příslušníků Policie České republiky a Městské policie Zlín. Pořadatelé zároveň vyzývají diváky, aby přišli včas a rozhodně nechodili na poslední chvíli.

„Parkoviště pod sportovní halou (nad točnou trolejbusů) je určeno výhradně pro obyvatele čtvrti Letná z důvodu rekonstrukce vozovky na ulici Mostní,“ zdůraznil Roman Ordelt.

Policejní mluvčí Lucie Javoříková potvrdila, že v ulicích budou zítra desítky policistů. „Budeme monitorovat příchod a také odchod fanoušků v okolí stadionu a ve městě. Do opatření nasazujeme dopravní a pořádkové policisty, kriminalisty v civilu i policisty z antikonfliktního týmu,“ upřesnila policistka.

Dopravní policisté se zaměří na fanoušky, kteří přijedou autem. Budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu především v okolí zimního stadionu. V případě problémů budou usměrňovat a řídit dopravu. 

„Doporučujeme fanouškům, kteří přijedou autem, aby tak učinili v dostatečném předstihu, neboť lze v dopravě očekávat zdržení. Radíme, aby parkovali na místech k tomu určeným a respektovali dopravní značení,“ zdůraznila Lucie Javoříková.

Související témata:

Výběr článků

Načítám