Hlavní obsah

Úspěšné lukostřelce přijal náměstek ostravského primátora Martin Štěpánek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstek primátora města Ostravy Martin Štěpánek se v úterý 8. dubna setkal na radnici s mladými nadějemi a trenéry lukostřeleckého oddílu TJ Mariánské Hory. Poblahopřál jim k úspěchu na Mistrovství České republiky v halové lukostřelbě žáků, které se konalo 8. a 9. března v Plzni.

Foto: Josef Zajíc

Úspěšní lukostřelci z Ostravy. Vyhodnocení žáci Dominik Petr Orel, Bartoloměj Žák a Klára Grapová v akci 8.4.2014

Článek

Vicemistry České republiky se stali a stříbrnou medaili získali starší žákyně Klára Grapová, studující Gymnázium Volgogradská v Ostravě-Zábřehu a mladší žák Dominik Petr Orel, student Gymnázia Iuventas v Mariánských Horách. Třetí místo mezi mladšími žáky obsadil desetiletý Bartoloměj Žák chodící na ZŠ Matiční v Ostravě. V soutěži družstev, s výše jmenovanými chlapci, vybojoval stříbrnou medaili ještě Vojtěch Chyla, který se ocenění nezúčastnil.

Z trenérů se zúčastnila Dana Masárová, Jana Bednářová a Jiří Voráček, který je nejen trenérem lukostřeleckého oddílu TJ Mariánské Hory, ale také reprezentačním trenérem lukostřelkyň. Právě ze zmiňovaného oddílu jsou hned tři: Miroslava Kulhavá, Zuzana Pániková a Gabriela Šutříchová, které Českou republiku reprezentují.

Podle trenérky Dany Masárové lukostřelecký oddíl TJ Mariánské Hory stojí na mládežnické základně. V současné době má zhruba 70 členů všech věkových kategorií. V zimě se intenzivně připravovali v hale, kde především řešili techniku. Nyní mají svěřenci tréninky venku na lukostřeleckém hřišti, které je neustále využíváno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám