Hlavní obsah

Uherské Hradiště ožije přehlídkou Slovácko v tradici

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Již tuto sobotu můžete navštívit IV. přehlídku Slovácko v tradici. Opět se můžete těšit na tradiční řemeslný jarmark, řemeslné dílny, kulturní program pod záštitou Mikroregionu Dolní Poolšaví i krajové slovácké speciály a vína.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Na přehlídce se představí 43 zručných řemeslníků, nositelů ochranné známky Tradiční výrobek Slovácka, kteří své řemeslo převzali po svých předcích.

Najdete zde opravdu široké zastoupení řemesel – ať už keramiku, šustí, proutí, modrotisk, ale i výrobky které lahodí chuťovým buňkám jako med, koláčky či lisovaná šťáva z vína ve formě 100 % vinných moštů.

”Věřím, že si z široké nabídky vyberete každý ten svůj Tradiční výrobek Slovácka zve na přehlídku Josef Hapák, tajemník sdružení  a dodává: „Přehlídku si budou moci malí i velcí návštěvníci užít opravdu všemi smysly - na řemeslném jarmarku si mohou výrobky nejen zakoupit, ale i zkusit vyrobit přímo pod odborným dohledem mistrů řemesel.”

Na lahodnou notu návštěvníky naladí bohatý folklorní program, kde se představí cimbálové muziky Burčáci, Lintavěnka, Kunovjané, dětský folklórní soubor  Veleťánek, folklorní soubor Míkovjan a verbíři Jakub Tomala a Radovan Siman.

Akce se uskuteční v sobotu 9.11.2013 od 9.00 do 17.00 hod. v Redutě na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám