Hlavní obsah

Učitelé z Olomouckého kraje se mohou zdarma vzdělávat v oblasti rizik internetu

Novinky, Kamil Kopecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt E-Nebezpečí pro učitele, o kterém jsme již na Novinkách informovali, se přehoupl do své druhé poloviny. Učitelé z Olomouckého kraje mají stále ještě možnost vzdělávat se v tématech spojených s bezpečnějším užíváním internetu.

Foto: Kamil Kopecký

E-Nebezpečí pro učitele

Článek

Zájem o proškolování je vysoký, za první rok a půl fungování projektu prošlo výcvikem přes 280 učitelů z celého kraje.

Projekt nazvaný E-Nebezpečí pro učitele realizuje firma NET UNIVERSITY ve spolupráci s Centrem prevence rizikové virtuální komunikace Pedagogické fakulty Univerzity Palackého, projektem E-Bezpečí a Policií ČR. Výcvik se zaměřuje na problematiku kyberšikany, kybergroomingu, sextingu, kyberstalkingu, ochrany osobních údajů nezletilých i dospělých, problematiku zneužití sociálních sítí a další aktuální témata, spojená se zneužíváním internetové a mobilní komunikace.

Vzdělávací kurz se skládá ze čtyřhodinového intenzivního workshopu pro učitele, zahrnujícího teoretické základy jednotlivých fenoménů, informace z oblasti práva (trestního, civilního), možnosti prevence a intervence a hlavně propracovanou kasuistiku, na které je demonstrováno, jak nebezpečné jednotlivé fenomény mohou být.

Velký prostor je věnován také diskusi, zaměřené na konkrétní řešení problematických situací, jako jsou např. zveřejnění fotografie učitele žáky a její další zneužití, právní ochrana učitele ve spojení se zneužitím mobilních telefonů ve výuce apod.

Na prezenční část kurzu navazuje e-learningové studium, které představuje logické rozšíření a doplnění realizovaného workshopu. V něm pak studující doplní svoje znalosti a hlavně se aktivně zapojí do přípravy materiálů, které budou moci využívat k preventivním a vzdělávacím aktivitám ve své vlastní školní praxi.

Pro účastníky je kurz zcela zdarma. Projekt E-Nebezpečí pro učitele je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.13/02.0040l.

Více informací naleznete na www.e-nebezpeci.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám