Hlavní obsah

Trilobit Beroun 2013 - ceny za nejlepší filmovou tvorbu se budou předávat už po čtrnácté

Novinky, Alena Šustrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už po čtrnácté proběhne v sobotu 18. ledna v Berouně slavnostní udílení cen za nejlepší filmovou tvorbu předchozího roku. Na to, která díla porota vyhodnotila jako nejlepší a kdo se tedy stane držitelem některé z udílených cen, se přijďte podívat do Městského kina v Berouně.

Foto: Alena Šustrová
Článek

Letos poprvé Berounský Medvídek

Slavnostní večer s vyhlášením cen začne v 17.30. Udílena budou tato ocenění: TRILOBIT 2013, Cena Vladislava Vančury, Cena Václava Havla za přínos díla občanské společnosti, Cena Josefa Škvoreckého za adaptaci literárního díla, Ceny poroty, Mimořádná cena poroty a Cena dětské poroty - Berounský Medvídek.

Ta bude letos udílena vůbec poprvé - za mimořádné dílo pro děti a mládež. Pořady posuzovala sedmičlenná dětská porota, která se po několik pátečních odpolední scházela u promítání nominovaných pořadů. Nápad vznikl mimoděk při jednom z jednání pořadatelských stran, kterými jsou Český filmový a televizní svaz FITES na straně jedné a město Beroun na straně druhé, a je rozhodně dobře, že nebyl smeten ze stolu ale naopak velmi rychle uskutečněn.

Moderátorem večera bude jako v loňském roce Tomáš Hanák, který převzal štafetu po například Mileně Vostřákové, Stanislavě Lekešové, Ester Kočičkové i Janečkové, Josefu Vomáčkovi a Janu Krausovi. Hudbou večer zpříjemní vokální soubor Tadooba.

Po vyhlášení cen bude od 20 hodin následovat promítání některých oceněných pořadů.

Dopoledne je TRILOBIT určen dětem

TRILOBIT BEROUN ale neznamená jen slavnostní večer pro dospělé. Začíná se už dopoledne a na své si přijdou převážně děti. Ačkoli, ruku na srdce, který z dospělých se dodnes nepodívá rád na dva nešikovné kutily, králíky z klobouku nebo příběhy o krtečkovi?

Dopoledne s Večerníčky pro děti i jejich "dospěláky" začne v 10 hodin a těšit se mohou mimo jiné na Štaflíka a Špagetku nebo Žížaláky. V jedenáct hodin bude následovat Kvíz pro děti s Milošem Zvěřinou, připraveny jsou zajímavé ceny. Stejně jako u večerního programu je vstup zdarma.

Jiří Krejčík i Karel Šíp

Protože jména oceněných se dozvíme až v sobotu, připomeňme si alespoň některá z let minulých: dokumentaristky Olga Sommerová či Helena Třeštíková, režiséři Jiří Krejčík, Jan Němec či Věra Chytilová, bavič Karel Šíp, spisovatel Arnošt Lustig, scénárista Vladimír Körner a další.

Cena za rok 2011 byla in memoriam udělena také Václavu Havlovi, v roce 2012 ji za něj převzala Dagmar Havlová. Cenu Josefa Škvoreckého si loni odnesli Jiří Stránský a Hynek Bočan za čtvrtou řadu televizního seriálu Zdivočelá země.

Film o předávání ocenění v televizním vysílání

Každoročně je o předávání cen natočen dokument, doplněný o aktuální události ze života pořadatelského města Berouna. Na film se můžete podívat i vy na některé ze stanic veřejnoprávní televize - kdy a kde přesně bude vysílán, se dozvíte včas na novinky.cz.

Více informací najdete na www.mesto-beroun.cz a www.mkcberoun.cz

Související témata:

Výběr článků

Načítám