Hlavní obsah

Tratě biatlonového šampionátu se představují

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do čtvrtečního startu prvních závodů Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě zbývají jen hodiny. Pořadatelé už připravili všechny tratě závodů.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Pro individuální závod mužů je připravený okruh dlouhý 4000 metrů, který závodníci poběží pětkrát. Závod s hromadným startem mužů a individuální žen bude mít trať dlouhou 3000 metrů, absolvují ji účastníci šampionátu pětkrát.

Trať, která bude měřit 3300 metrů, patří sprintu mužů, kteří jí poběží třikrát. Stíhačka mužů a závod s hromadným startem žen, který měří 12,5 km, bude mít okruh dlouhý 2500 metrů a kroužit na něm budou biatlonisté pětkrát.

Stíhací závod žen se pojede na 2000 metrů dlouhém okruhu, který poběží běžkyně pětkrát. Stejný okruh absolvují třikrát štafety žen a smíšené štafety na ženských úsecích. Posledním z připravených okruhů má délku 2500 metrů, poběží se na něm závody štafet mužů, mužské úseky smíšených štafet a sprint žen.

Související témata:

Výběr článků

Načítám