Hlavní obsah

Tip na výlet: V sobotu na trať vyrazí veselý Postřižinský expres

Novinky, Tereza Vyhnálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako každý rok, i letos vyrazí poslední květnovou sobotu na trať parní vlak s názvem Postřižinský expres. Tentokrát to vychází na 27. května. Na palubě bude k dispozici pivní občerstvení a doprovod živé hudby od kapely Třehusk. Vlak potáhne parní lokomotiva Líza. Start je v Nymburce.

Foto: Zdroj: Pivovar Nymburk

Lokomotiva Líza před Pivovarem Nymburk

Článek

Vlak vyjíždí v 8:28 hod z hlavního nádraží v Nymburce, ale na stanici dorazte raději s časovou rezervou. Pojede se například přes Městec Králové, Chlumec nad Cidlinou, Starou Paku nebo Jičín. Nejdelší přestávkou bude hodinová pauza kolem poledne na zastávce Lázně Bělohrad. Odtamtud už bude jízda plynule pokračovat zpět do Nymburka, kam expres dojede v 17:26 hodin. 

Ve vlaku i na zastávkách bude cestující bavit živá hudba skupiny Třehusk. Na občerstvení se bude čepovat Postřižinské pivo, limonáda a několik teplých jídel, která budou k dispozici v průběhu celého dne. Cena celodenní jízdenky je 250 korun za dospělého, pro děti (6-15 let) 150 korun. Malé děti do 6 let mají projížďku zdarma, avšak bez nároku na sedadlo.

Jízdenky jsou k dostání v Pivovaru Nymburk nebo na osobní pokladně železniční stanice Nymburk hlavní nádraží. Jízdenka slouží zároveň jako místenka a jejich počet je omezen podle kapacity vlaku. Akci pořádá Pivovar Nymburk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám