Hlavní obsah

Téměř dvě stovky historických vozidel se prohání na Klatovsku

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě akce zaměřené na veterány připravili na sobotu pořadatelé v Běšinech a v Sušici. Nechybí skutečné motoristické lahůdky.

Foto: Jan Kaše

Veteráni přijíždí do Běšin

Článek

Jízda Klatovskem

Historic club Pošumavského auto moto klubu pořádá již 15. ročník populární Jízdy Klatovskem. Jde o orientační soutěž historických vozidel, která je rozdělena do dvou etap, přičemž časový limit pro absolvován devadesátikilometrové trasy je čtyři hodiny.

Veteráni (vozidla i motocykly) jsou rozděleni do tří kategorií podle stáří – do roku výroby 1930, pak 1931 – 1945 a od roku 1946.  

První účastníci se začali sjíždět do kempu v Běšinech již v pátek 9. června. Hlavní nápor ale nastal v sobotu v ranních hodinách.

„Je přihlášeno 170 účastníků, ale počet se může měnit,“ uvedl jeden z pořadatelů.    

Sraz na sušickém náměstí

Dalším místem, kde bylo možné obdivovat staré vozy, bylo náměstí v Sušici, odkud se v 10.00 hodin vydaly na stopadesátikilometrovou trasu, zakončenou v Písku.    

„Jedná se o privátní jednodenní výjezd klasických, sportovních automobilů převážně sedmdesátých let, uvítáme ale i zajímavé mladší sportovní vozy. Jede se krásnou krajinou za běžného provozu a za dodržování veškerých dopravních pravidel… Důraz je kladen na příjemnou atmosféru a pohodu, ne na urputné zápolení,“ uvádí se v pozvánce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám