Hlavní obsah

Technoparty v plném proudu

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 28. července odpoledne odstartovala na soukromých pozemcích u Lhoty u Malenovic technoparty Funny moon festival. Pořadatelé slibili stovkám návštěvníků hudební produkci až do nedělního večera. Situaci monitorují zlínští policisté a cizinecká policie.

Článek

"Od středy monitorujeme přijíždějící návštěvníky, kterých je v současné době kolem tří set. Další budou najíždět v průběhu dneška," uvedl Josef Havela ze zlínské policie s tím, že hlídky sledují dopravní situaci na příjezdových cestách.

Policisté dosud řešili pouze několik přestupků. Šestačtyřicetiletému cizinci byla udělena kauce ve výši pět tisíc korun za řízení pod vlivem drog, což prokázal  test pozitivní na marihuanu. "Muž měl u sebe pouze sedmdesát euro, o zbytek peněz ale požádal přítelkyni. Kdyby částku neuhradil, zabavili bychom mu vůz," dodal Havela. V případě, že se provinilec dostaví ke správnímu řízení, hrozí mu podle policistů pokuta od pěti do dvaceti tisíc korun.

Stejný postih čeká dvaadvacetiletého mládence z Olomouce, kterého policisté rovněž přistihli za volantem. Test u něj prokázal amfetamin, takže z místa kontroly odešel pěšky a  navíc bez řidičského průkazu. Další dvě pokuty si vysloužili dva řidiči za nevyhovující technický stav vozu.

Rovněž příslušníci cizinecké policie rozdávali pokuty. Vysloužili si je hned tři cizinci, kteří se neprokázali platnými cestovními doklady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám