Hlavní obsah

Taneční skupina Lucarino Dance uspěla při soutěži v České Kamenici

Novinky, Jiří Růzha

V úterý 29. října se v kulturním domě v České Kamenici konal jubilejní, X. ročník taneční soutěže pro zdravotně postižené, kterou pořádal DOZP Oleška-Kamenice.

Foto: Jiří Růzha

Taneční soutěž v České Kamenici - vítězná skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice v kategorii Country tance

Článek

Již deset let pořádá největší, čistě taneční festival pro zdravotně postižené v Ústeckém kraji a snad i v celé republice DOZP Oleška-Kamenice. I letošní jubilejní ročník byl připraven vzorně. Soutěže se zúčastnilo více než 150 klientů ze šesti zařízení kraje. Od pohoštění až po odpolední zábavnou diskotéku, bylo vše dokonale připraveno a všichni účastníci se velmi dobře bavili.

I když kritéria jednotlivých soutěžních kategorií jsou poněkud odlišná oproti tradičním soutěžím, ani zde nechybí napětí, ani pořádná tréma před vystoupením a ani slzičky radosti po dobře provedeném tanečním vstupu. Prostě zdravotně postižení byste v tu chvíli vůbec neodlišili od jejich velkých tanečních vzorů. Výkony se různí stupněm jednotlivých postižení, a protože tanečníci do všeho vkládají i svá srdce, vznikají přímo obdivuhodná vystoupení.

Kategorie byly rozdělené na country, aerobic, moderní tanec a společenský tanec. V kategorii Country si prvenství odvezla skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice. V kategorii Aerobic si prvenství vytančila skupina z DOZP Česká Kamenice, kategorii Moderní tanec vyhrála skupina z Háje u Duchcova a ve společenském tanci porota udělila dvě první místa Slunečnímu domu Jestřebí a DOZP Stará Oleška.

O přestávce shlédli soutěžící i diváci Ohnivou show a po vyhlášení výsledků a malé přestávce nastalo diskotékové mámení s živou hudební skupinou a později s hudbou reprodukovanou. Ve vyhlášené soutěži o nejlepšího tanečníka obdrželi hlavní cenu – Maxi párty pizzu – tanečníci z DOZP Stará Oleška-Kamenice. Během dalšího tančení ještě mnozí další vyhráli trička, míče a drobné upomínkové předměty. Zábava trvala až do páté hodiny odpolední.

Taneční skupina Lucarino Dance získala ještě ve společenském tanci krásné 2. místo za kankán. Pro skupinu je to další z mnoha medailí získaných za posledních šest let konání soutěže. Za tuto dobu získala skupina v České Kamenici 7 zlatých, 3 stříbrné a jednu bronzovou medaili. Členové skupiny však neusínají na vavřínech. To co dokázali, dokázali jen svojí pílí a vytrvalostí a nyní to vše jen nese své ovoce.

Taneční skupinu můžete povzbudit v sobotu 9. listopadu na taneční soutěži Team Dance 2013, kterou v kulturním domě v Litoměřicích pořádá KD Litoměřice a taneční mistr Tomáš Mikulský. Začátek soutěže je v 10 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám