Hlavní obsah

Tanec pod Ještědem zahájil regionální kola Mistrovství ČR tanečních skupin

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První regionální kolo Mistrovství České republiky tanečních skupin CDO B Balance Tour 2013 bylo na programu v neděli 10. března v Jablonci nad Nisou. Regionální kolo se konalo jako 15. ročník taneční soutěže Tanec pod Ještědem.

Foto: Josef Zajíc
Článek

V Jablonci nad Nisou se sešlo 27 tanečních formací. Jedenáct jich bylo z Taktu Liberec, deset z TaPS ICMA Turnov, čtyři z A stylu Liberec a dvě skupiny z X - Dance a Image Jablonec nad Nisou. V souladu s pravidly nejlepší obdrželi diplomy, medaile a poháry. Ti nejlepší na doporučení poroty postoupí do dalšího kola Mistrovství České republiky tanečních skupin B1 Balance Tour CDO 2013.

V sobotu 16. března se bude konat regionální kolo B2 Balance Tour Mistrovství ČR tanečních skupin CDO 2013 pro Brno, Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina. Soutěž se bude konat v Bobycentru Brno, Sportovní 2a, Brno.

Soutěží se ve třech skupinách: Mistrovská liga - obsahuje 19 disciplín, Národní liga - 5 disciplín a Zemská III. liga (choreografie rekreačního tance) - 5 disciplín. Taneční soutěž bude zahájena v 8 hodin a ukončení soutěže po vyhlášení výsledků všech disciplín se očekává okolo 22. hodiny. Nejlepší opět obdrží diplomy, medaile a poháry. Vítězové postoupí do dalších kol republikového šampionátu.

Další regionální kola se budou konat: 23. března - soutěž v Praze, 24. března - soutěž v Praze pro Středočeský kraj, ve stejný den budou soutěžit taneční formace v Českých Budějovicích pro Jihočeský kraj. V sobotu 30. března se bude soutěžit v Hradci Králové pro kraj Pardubický a Královéhradecký. V Olomouci se bude tančit 6. dubna pro Olomoucký a Zlínský kraj. V tentýž den bude soutěž v Plzni pro Karlovarský a Plzeňský kraj.

Taneční formace z Moravskoslezského kraje budou soutěžit v Opavě 7. dubna. Nejlepší ze všech regionálních soutěží postupují do dalšího kola Mistrovství České republiky tanečních skupin B2 Balance Tour CDO 2013

Podrobnosti: www.czechdance.org

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám