Hlavní obsah

Světlo a cit v podání zlínských studentů na Velehradě

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vás zajímá umělecká fotografie nebo chcete vědět, jak vidí okolní svět mladá generace, vydejte se na Velehrad.

Foto: Luděk Michefeit

Zimní poezie

Článek

Ve výstavní galerii domu sv. Cyrila a Metoděje na Velehradě vystavují své práce až do konce března studenti a učitelé Střední průmyslové školy polytechnické ze Zlína. Fotokroužek vedený zkušeným fotografem Františkem Látalem vytvořil sérii snímků s názvem Světlo a cit.

Přestože má fotokroužek za sebou pouhé čtyři roky samostatné činnosti, získal již řadu ocenění na tuzemských i zahraničních výstavách.

Jednotícím prvkem jinak tematicky i žánrově různorodé výstavy je osobní vyjádření pocitů, ztvárnění toho, co má každý rád. Spoluorganizátor výstavy, zlínský pěvecký sbor TIBI, zahrnuje tuto výstavu do svého cyklu Duše zpívej - barvy duhy.  

S motivem Duše zpívej - barvy duhy byli osloveni fotografové a fotokroužky ve Zlínském kraji, aby jej převedli do svých snímků. Výstava fotografů Antonína Horáka a Mgr. Pavla Koska "Zlín včera a dnes - fotografie barvy duhy", kterou cyklus začal, je k vidění do konce tohoto týdne ve Zlíně v kostele na Jižních Svazích. 

Akce vyvrcholí v srpnu při letní gospelové škole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám