Hlavní obsah

Sváteční koncert skupiny MARIEN v Polici nad Metují

Novinky, Jana Rutarová

Na úterý 17. listopadu 2015 připravila polická radnice sváteční koncert, jako připomínku událostí roku 1989. Do Kolárova divadla přijala na 19. hodinu pozvání pardubická folková skupina Marien.

Foto: Ivan Krejza
Článek

Pardubičtí Marien bezesporu patří mezi nejúspěšnější folkové kapely současnosti. Svým třetím, v minulém roce vydaným albem s názvem Ze skla potvrzují své zařazení ke střední hudební generaci. Připomeňme si, že skupina vznikla z tehdejší dětské kapely Poupata, která se rozpadla na dvě části. Marien postupně "povstala z popela" a dnes je opět na vrcholu. Je to především tím, že má ve svém středu autora písní a muzikanta Víťu Troníčka, který tvoří přehledně stavěné písně s převážně akustickým kytarovým doprovodem a bohatými vícehlasy.

Organizátorem akce jsou Pellyho domy – Centrum kultury, vzdělávání a sportu, které se pod záštitou starostky Idy Jenkové pro myšlenku svátečního koncertu nadchnuli. „Věříme, že koncert přispěje k sváteční atmosféře výročí událostí 17. listopadu v Polici nad Metují," říká starostka města.

"Organizátorům se podařilo vytvořit skvělé zázemí a pozitivní náladu, proto jsme rádi, že si nás pořadatelé vybrali ke spolupráci. Ve výborné náladě a nadšení  je totiž radost připravovat program, který musí být zajímavý a pestrý. S pořadateli jsme našli společnou řeč v tom, že už nás nebaví akce, kde se dnes jen tancuje pod pódiem a pije pivo. Proto jsme si řekli, že vytvoříme atmosféru, aby písničky mohly opravdu znít,“ říká Ivan Kurtev, z královéhradecké produkční agentury FOLK ŽIJE.

Sváteční koncert začne v 19:00 v Kolárově divadle v Polici nad Metují,  17. listopadu 2015.

Vstupenky jsou v předprodeji v polickém informačním centru - www.policko.cz. Více informací o kapele: www.marien.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám