Hlavní obsah

Šumperský Džemfest uspokojí uši i mlsné jazýčky

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multižánrový festival Džemfest v pátek 21. října spustí naplno v hlavním večeru a přitom roztáhne svá křídla i nad oblast gastronomie. K vynikající muzice se budou servírovat tradiční jídla Jeseníků a Regionální potraviny Olomouckého kraje. Kdo se na Džem chystá, neměl by doma večeřet. Byl by to hřích.

Foto: Tereza Schreiberová

Kamenickou bramboračku z kuchařky Chuť Jeseníků mohou ochutnat dnešní návštěvníci Džemfestu.

Článek

Šumperský telecí perkelt a Kamenickou bramboračku připravují organizátoři gastronomického festivalu Chuť Jeseníků. "Obě jídla vycházejí z tradiční regionální kuchyně a podávat k nim budeme chléb Zubr, který je oceněn jako Regionální potravina Olomouckého kraje roku 2011. Dojde tak ke spojení starých receptur s kvalitními potravinami současnosti," informovala Markéta Ficnarová.

Gurmáni se dále mohou těšit na Dubickou tlačenku speciál, podávanou na chlebu Zubr s cibulí, Svatební koláčky Středního odborného učiliště potravinářského nebo na Loštické šátečky a další produkty oceněné emblémem Regionální potravina Olomouckého kraje v letech 2010 a 2011.

Návštěvníci festivalu, který začíná dnes v 18 hodin v šumperském kulturním domě, najdou všechny dobroty ve speciálně označeném stánku. Od něj je to k pódiu, na kterém zahrají i MIG 21, Prago Union, O5 a Radeček, UDG a další kapely, jen několik kroků.

Reklama

Výběr článků

Načítám