Hlavní obsah

Studenti v Praze budou hovořit o migrační krizi i vlivu nových médiích

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 12. listopadu mohou studenti středních škol v Praze diskutovat o aktuálních celospolečenských tématech. Uskuteční se zde totiž 5. ročník Meziškolní konference, a to v rámci projektu Můžu ti pomoct, jehož cílem je prevence rizikového chování mladých a snaha poskytnout jim alternativy pro volný čas.

Foto: Dialog Jessenius o.p.s.
Článek

Chceme do světa, ale pustíme migranty k nám? Co na to demografická křivka Evropy? Jaká je optimální rovnováha mezi sportovními aktivitami a školními povinnostmi? Jakým způsobem ovlivňují nová média naše životy?  

Na tyto otázky a další související aktuální či společenská a sociální témata se zaměří účastníci letošní Meziškolní konference. O tom, jak se uvedené okruhy dotýkají dnešní mladé generace, zde budou společně hovořit studenti ze středočeských středních škol s odborníky a navzájem.

„Studenti si sami mohou zvolit téma, formu prezentace a také si vyzkouší na vlastní kůži, jaké je to, veřejně prezentovat své myšlenky před posluchači a diskutovat s nimi,“ uvádí Jiřina Faloutová, ředitelka projektu Dělej, co tě baví, z. ú, která je společně s obecně prospěšnou společností Dialog Jessenius organizátorem akce.

Na konferenci se letos představí kromě studentů i zajímaví hosté. Se svým příspěvkem o nebezpečí na internetu vystoupí také Lenka Eckertová, úspěšná autorka několika knih o této problematice. Možnost zapojit studenty při asistování osobám s těžkým zdravotním postižením přijde nabídnout i zástupce obecně prospěšné společnosti Asistence.

„V rámci integrace a stále většího zájmu o dobrovolnou činnost ze strany studentů jsme uvítali tuto nabídku, která umožní znevýhodněným osobám realizovat své aktivity. Je to nezapomenutelná zkušenost pro studenty a skvělá šance jít třeba za zábavou společně,“ říká Jiřina Faloutová.

Prostor prezentovat své názory dostane 27 studentů ze 7 středních škol, kteří mohli zpracovat zadaná témata libovolným způsobem a formou.

Meziškolní konference funguje pod hlavičkou preventivního projektu „Můžu ti pomoc“, který vznikl s cílem podporovat a rozvíjet prevenci rizikového chování a zlepšit komunikaci mezi jednotlivými složkami na školách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám