Hlavní obsah

Studenti otevřeli u Českých Budějovic novou naučnou stezku

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích 9. června slavnostně otevřeli novou naučnou stezku kolem Dobrovodského potoka, který teče od obce Dobrá Voda do Českých Budějovic.

Foto: Kateřina Štruncová

Účastníky slavnostního otevření naučné stezky byli studenti jejich rodiče, prarodiče i profesoři ČAG. Uprostřed ředitelka Danuše Lhotková.

Článek

Výzkumem potoka a jeho okolí se zabývají v rámci mezinárodního programu GLOBE již od roku 1997. Během posledních tří let potok několikrát vyčistili a v letošním školním roce vytvořili 8 naučných tabulí, které instalovali podél potoka.

„Chceme seznámit občany se zajímavou přírodou v jejich okolí a motivovat je k ochraně potoka,” sdělila učitelka biologie Lucie Starčevská. „S instalací tabulí pomohlo i zastupitelstvo obce Dobrá Voda, kterému tímto také moc děkujeme.”

Všichni jsou tímto zváni k příjemné procházce spojené s poučením o místech, která jsou od krajského města velmi snadno dosažitelná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám