Hlavní obsah

Středověk ovládl hrad Michalovice

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michalovická putna patřila na 1. máje, jako už po mnoho let, oslavě tohoto svátku. Každý si zde našel, co mu libo, a mohl zde strávit příjemné odpoledne.

Foto: Monika Čapková
Článek

Tentokrát byl program nad hradem zaměřen na středověké hry a řemesla. A tak se především děti mohly vyřádit při bojové hře s kládami a mlaty. Nikdo si také nenechal ujít možnost zastřílet si z luku.

Pro malé děti byly připraveny jednodušší hry. Pomalovat obličej různými ornamenty a motivy v duchu gotiky si pak s úsměvem nechali i dospělí návštěvníci. Ti si však především vychutnávali v poklidu a příjemné atmosféře klobásky, uzenou kýtu, pivo, limo a nakupování v řemeslných stáncích. Každý také rád a s obdivem postál u stánků, kde své umění předváděli kovář, tesař, přadlena, perníkářka a paličkářka.

Ovšem tím, kdo návštěvníky tradiční akce dokázal bavit během celého odpoledne, byla výborná kapela Isara. Její styl hudby se líbil všem věkovým kategoriím, a tak na Michalovické putně byla radost se líbat pod rozkvetlými třešněmi a nebo s hudbou v zádech vystoupat i na věž a rozhlédnout se do prosluněného kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám