Hlavní obsah

Středoškoláci mohou prezentovat své názory na pražské Meziškolní konferenci

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 19. listopadu se budou studenti pražských středních škol vyjadřovat k aktuálním tématům současnosti. Uskuteční se zde totiž již 4. ročník Meziškolní konference, která probíhá v rámci projektu Můžu ti pomoc obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Jakým způsobem ovlivňuje kolektiv dnešní mladé lidi, jak se budou chovat ve věku svých rodičů, nebo bez čeho se dnešní středoškoláci neobejdou a co vlastně ovlivňuje, že žebříček jejich hodnot. To jsou hlavní témata letošního ročníku Meziškolní konference, která začne ve středu v 9:15 hodin v Mramorovém sále České spořitelny (Rytířská 29, Praha 1).

O tom, jak se uvedené okruhy dotýkají dnešní mladé generace, zde budou společně diskutovat studenti z pražských středních škol se svými pedagogy a dalšími odborníky.

„Studenti mají možnost sami si zvolit téma, formu prezentace a hlavně si také vyzkouší na vlastní kůži, jaké je to veřejně prezentovat své myšlenky před posluchači a diskutovat s nimi,“ uvedla Michaele Tůmová, ředitelka Dialogu Jessenius.

Na konferenci dostane letos prostor prezentovat své názory 35 studentů ze sedmi pražských středních škol. Akce funguje pod hlavičkou preventivního projektu Můžu ti pomoc, který vznikl s cílem podporovat a rozvíjet prevenci rizikového chování a zlepšit komunikaci mezi jednotlivými složkami na školách.

Od roku 2010 jsou součástí projektu i umělecké workshopy zaměřené na volnočasové aktivity pražských studentů. Tyto Studentské akademie s různým uměleckým zaměřením vedou vždy výrazné osobnosti kulturní scény.

„Smyslem je nabídnout studentům kvalitní volnočasovou zábavu, jenž je k ničemu nezavazuje, ale přesto pomáhá nastavovat jejich žebříček hodnot,” dodala Tůmová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám