Hlavní obsah

Strážník uviděl jen zvednutý prostředníček - poté mu řidič přejel nohu a odjel

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 7. prosince večer strážníkům v ulici Sekaninova v Praze 2 nedalo přednost jiné vozidlo v křižovatce. Strážníci ho proto zastavili. Řidič se ovšem nechtěl se strážníky bavit a tak zvedl prostředníček, přejel strážníkovi nohu a odjel.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Řidič vozidla, které přijíždělo z ulice Jaromírova v Praze 2 nedal přednost vozidlu strážníků a ani po vyhnutí nijak nereagoval a pokračoval v nebezpečné jízdě, proto se strážníci rozhodli vozidlo zastavit. Po zastavení vozidla přistoupil jeden ze strážníků k vozidlu a chtěl po řidiči doklady.

Řidič na to zareagoval smíchem a zvednutým prostředníčkem. Poté bleskově zařadil rychlost a začal se v křižovatce otáčet, přičemž přejel strážníkovi zadním kolem nohu v nártu. Uvedly to webové stránky Městské policie Praha.

Třikrát zastavil a zase odjel

Strážníci začali vozidlo okamžitě pronásledovat, protože řidič byl podezřelý nejen z několika přestupků, ale také z trestného činu útoku na úřední osobu. Řidič následně třikrát zastavil vozidlo a pokaždé, když k němu přistoupil strážník, opět šlápl na plyn a odjel.

Vozidlo se strážníkům podařilo zastavit až ve spolupráci s další hlídkou v ulici 5. května. Protože se hlídka domnívala, že řidič požil alkoholický nápoj nebo návykovou látku, byla provedena dechová zkouška. Ta přítomnost alkoholu nepotvrdila, ale podezření na užití návykové látky zůstávalo, jelikož řidič špatně gestikuloval a choval se nestandardně.

Na místo byla proto přivolána hlídka Policie ČR, která si muže převzala. Zraněný strážník musel vyhledat ošetření v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám