Hlavní obsah

Strážnický festival startuje. O víkendu lze oslavit i 770 let Čejkovic

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni milovníci folkloru tuzemského i exotického míří v tyto dny do Strážnice. Koná se už 73. ročník vyhlášeného festivalu. Slovácko ale nabízí o víkendu i soutěž ve vaření guláše, otevřené vinné sklepy a oslavu kulatých narozenin obce Čejkovice.

Foto: Zdeněk Šmýd

Strážnici zaplaví od čtvrtka krojovaní.

Článek

Kam na Slovácku? O nejbližším víkendu opravdu nelze diskutovat o tom, co je hlavním lákadlem. Mezinárodní folklorní festival Strážnice představuje událost, která zastíní vše ostatní. Čtyři dny oslav a desetitisíce návštěvníků změní celou Strážnici v jedno velké pódium. Vyhlášený festival bude opět plný hudby, tance, zpěvu, krásných lidových krojů, dobrého vína i gastrospecialit. Začíná se už ve čtvrtek.

Kdyby ale přece jen někoho lákalo si ze Strážnice odskočit, rozhodně je kam. V Miloticích na Kyjovsku hasiči v sobotu pořádají soutěž ve vaření kotlíkového guláše. V 16.00 bude za kulturním domem hotovo a začne degustace.

Samozřejmě nechybí ani otevřené sklepy pro ty, kteří nejraději koštují víno přímo ve sklepě u výrobce. V sobotu jich bude od 10.00 do 19.00 otevřeno 21 v Nechorách u Prušánek. Od 14.00 do 20.00 otevře dalších 16 sklepů ve Vlkoši.

Na velkou událost se chystají i vinařské Čejkovice. Připomínají si 770 let od první písemné zmínky o obci. Slavit se bude na různých místech obce po oba víkendové dny. Zapojí se místní vinaři, folkloristé či divadelníci, ale i pozvaní hosté.

Reklama

Výběr článků

Načítám