Hlavní obsah

Strážníci dopadli muže, který pistolí ohrožoval ostrahu obchodního domu ve Zlíně

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na toaletě se v sobotu 16. března dopoledne v obchodním domě v centru Zlína uzamkl muž a přes výzvu ostrahy ji odmítal opustit. Když po delší době z místnosti vyšel, ohrožoval muže z ostrahy obchodu pistolí a mířil mu z bezprostřední blízkosti do obličeje.

Foto: Městská policie Zlín

Touto zbraní ohrožoval muž ostrahu obchodního domu.

Článek

„Ještě před tím ostraha přivolala hlídku Městské policie Zlín. Strážníci už nebezpečného návštěvníka nezastihli. Získali však jeho popis a prostřednictvím radiosítě jej předávali dalším hlídkám MP Zlín, které ihned zahájily pátrání po ozbrojeném muži,“ informoval dnes mluvčí zlínské městské policie Pavel Janík.

O několik minut později spatřila hlídka Útvaru kynologické služby MP Zlín v ulici J. A. Bati muže, který odpovídal získanému popisu.

„V okamžiku, kdy i on zahlédl strážníky, značně znejistěl, přičemž mu z oděvu vypadla na chodník krátká střelná zbraň. Ještě ji sice stačil zvednout, a dokonce natáhnutím závěru zasunul náboj do nábojové komory, jenže vtom k němu přiskočil jeden ze strážníků a zbraň mu z ruky vytrhl,“ popsal jeho zákrok mluvčí městské policie.

Strážníci zjistili, že se jedná o devětatřicetiletého muže z okresu Uherské Hradiště, který měl u sebe plynovou pistoli. Plynovky se obvykle vyrábějí jako repliky skutečných zbraní a na první pohled se od sebe většinou nedají rozlišit.

Pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování hlídka MP Zlín muže zadržela a poté předala k dalšímu šetření republikové policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám