Hlavní obsah

Stovky lidí přilákaly v neděli oslavy Dne statutárního města Třince

Novinky, Adéla Majerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinecké náměstí Svobody ožilo v neděli odpoledne, kdy se uskutečnila oslava povýšení Třince na statutární město. Tím se stalo letos 31. srpna.

Foto: Adéla Majerová

Vrcholem oslav bylo vystoupení Alberta Černého s kapelou Lake Malawi

Článek

Účastníky oslav čekalo mnoho stánků s místními dobrotami, řemeslnými výrobky a nechyběly ani atrakce pro děti. Skvěle sestavený program odehrávající se před kulturním centrem TRISIA - jedním z organizátorů akce, přinesl hudební nabídku pro všechny věkové kategorie.

Představily se třinecké talenty ze základní umělecké školy a poté zahrál oceňovaný dechový orchestr Oldřichovice. Hity z 60. - 80. let rozehřály publikum Legendy se vrací, aby navázala Markéta Konvičková se sérií svých nejznámějších písní. Ke všem zúčastněným promluvila primátorka Věra Palkovská, která mimo jiné vyjádřila svou vděčnost za to, že se roku 2018 Třinec stal statutárním městem a vzpomněla také sté výročí vzniku samostatného československého státu.

Vrcholem dne byl koncert kapely Lake Malawi třineckého rodáka Alberta Černého, jehož sláva překročila hranice republiky.

Slavnostní odpoledne navštívily stovky lidí, které se skvěle bavily a to vše umocnilo krásné počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám