Hlavní obsah

Stolní hokejista Robin Homolka je dvojnásobným mistrem Evropy

Novinky, Tomáš Vítámvás

Dvojice hráčů BHL Žďár nad Sázavou se o víkendu 23. – 25. května zúčastnila Mistrovství Evropy ve stolních hokejích, které se konalo v Polsku v Krakově.

Foto: WTHA

Mistrovství Evropy 2014 ve stolních hokejích v Polsku

Článek

Jedním z horkých kandidátů na cenné kovy byla jako již tradičně Marcela Kabrdová. Ta totiž patří již několik let ke špičce mezi hráčkami v České republice. Nejvýrazněji se však zapsala do paměti širší veřejnosti svým titulem Mistryně České republiky z roku 2010 a následně dvěma tituly Mistryně světa z roku 2012.

V kategorii juniorů reprezentoval Vysočinu také Robin Homolka, jehož největšími úspěchy jsou bronz z Mistrovství České republiky 2012 a stříbro z MČR 2013.

Účast obou reprezentantů podpořil ze svého rozpočtu Kraj Vysočina. Na spolufinancování účasti se také podílela v případě Marcely Kabrdové obec Vatín a v případě Robina Homolky město Žďár nad Sázavou.

V pátečních soutěžích družstev ještě naši reprezentanti do soutěží nezasáhli. V sobotu se však hrál rod hokej v Chemoplastu, kde Marcela Kabrdová dosáhla na stříbrnou příčku. Robin Homolka se umístil na čtvrté příčce.

Potom už oba čekala hlavní disciplína – billiard hokej, nebo také česky šprtec. Kabrdová tentokrát na medailové příčky nedosáhla a musela tak sledovat úspěšné tažení polských soupeřek.

Zato v kategorii juniorů přijel na Mistrovství Evropy Homolka s obrovskou formou. Probojoval se přes všechny své soupeře až do finále, kde se utkal s posledním mistrem ČR z roku 2013, mosteckým Ondřejem Müllerem. Tentokrát těmto dvěma soupeřům nestačily tři třetiny na to, aby zápas rozhodli. Na řadu přišlo prodloužení a poté ještě jedno nastavení. Teprve v něm se z nejcennějšího kovu mohl radovat zástupce Vysočiny Robin Homolka.

Nedělní air hockey už nepřinesl žádné cenné kovy ani pro Homolku ani pro Kabrdovou. Zbývala však ještě poslední vyhlašovaná kategorie, a tou byl multitable. Do něj se sčítají výsledky všech tří disciplín. Proto bylo důležité v případě obou našich reprezentantů, bojovat o co nejlepší umístění ve všech kategoriích. To se nakonec vyplatilo právě Homolkovi, který se tak na závěr svého působení v reprezentaci jako junior, mohl radovat také z druhého titulu vybojovaného pro Českou republiku.

Přehled medailistů ze všech soutěžních dní naleznete na http://vysocina.billiardhockey.cz/ a později také na http://www.billiardhockey.com/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám