Hlavní obsah

Štěpánský běh v Ostravě-Porubě přilákal rekordní počet závodníků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 39. ročník Štěpánského běhu Porubou na 14 kilometrů uspořádala Tělovýchovná jednota Liga stovkařů Ostrava, z.s. Start a cíl se konal ve Sportovním areálu SAREZA na skautské ulici v Ostravě-Porubě. Závod nepřetržitě od jeho založení pořádá předseda TJ PhDr. Ing. Jaromír Horák.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 26.12.2016 Štěpánský běh v Ostravě - Porubě. Start závodu.

Článek

Za velmi dobrého, klidného počasí se na start Štěpánského běhu Porubou postavil téměř rekordní počet 192 závodníků a závodnic ve čtyřech věkových kategoriích mužů a tří kategorií žen.

Závod odstartoval v pondělí 26. prosince 2016 v 10.00 hodin  předseda Tělovýchovné jednoty Liga stovkařů Ostrava, z.s. Jaromír Horák spolu s ředitelem závodu Jiřím Hubáčkem. Nad zdravotním stavem závodníků po celou dobu dbal MUDr. Martin Krygel. Změřit čas startujícím byla připravena skupina Otty Seitla s Maraton klubu Seitl Ostrava.

V cíli se jako první v čase 46:19 objevil Jakub Pawod před Jakubem Ambrožem, který zaběhl čas 46:25. Třetí se umístil Lukáš Jakub časem 47:12.

Jako první žena proběhla cílem závodnice Petra Pastorová - 53:20 před Hanou Legerskou - 56:34 a třetí v cíli Adélou Esentierovou.

„Dnes se mi běželo velmi dobře. Počasí bylo ideální běžecké, až moc horko mi bylo. Užila jsem si ten závod. Teď bud dále trénovat a další závod poběžím již tradiční Silvestrovský běh Hrabovou,” řekla po závodě Petra Pastorová.

Po zpracování výsledků pořadatelé závod vyhodnotili a vyhlásili výsledky jednotlivých kategorií. Nejrychlejší závodník a závodnice, bez ohledu na věkovou kategorii, obdrželi pohár - muži: Jan Pawod, kategorie A - do 39 let, ženy: Petra Pastorová, kategorie B - 35 - 44 let. První tři ve všech vyhlášených věkových kategoriích obdrželi finanční odměnu. Věcné ceny byly losovány formou tomboly mezi všechny závodníky.

„U založení tohoto běhu před třiceti devíti roky byli ještě pan Myslivec, pan Zumr a další, kteří spolu se mnou tento běh pořádali. Nejprve na hornickém učilišti v Ostravě-Porubě. Po roce 1989 se start a cíl přemístil zde. V průběhu těch let jsme zažívali různé příběhy a zážitky. Jednou jsem myslel, že ten závod zruším a neodstartuji.  Bylo osmnáct stupňů pod nulou a ještě byl vítr. Závodnici zrušit závod nedovolili, všichni i za těch tvrdých podmínek doběhli, nikdo nevzdal. Jsem strašně rád, že i v tom vánočním termínu lidé přijdou a trať okolo Poruby zaběhnou. Moc jim děkuji,” řekl po závodě Jaromír Horák.

Pořadatelé se již teď těší na organizaci 40. ročníku Štěpánského běhu Porubou na 14 kilometrů. Bude slavnostní a pěkné odměny budou pro prvních šest závodníků v každé vyhlášené kategorií. Do tomboly chystají zajímavé věcné ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám