Hlavní obsah

Štefan Margita představí v pátek na charitativním koncertě své hosty i poslední CD

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tento pátek se kostelem sv. Šimona a Judy na Starém Městě rozezní koncert Štefana Margity a jeho uměleckých přátel. Součástí večera bude i autogramiáda jeho posledního CD. Akce je součástí projektu Klobouk dolů a pořádají jej obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius a Projekt 35.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Koncert se koná v pátek 23. listopadu od 19 hodin a oblíbený tenorista Štefana Margita během něj zazpívá směs vánočních melodií. Doprovodí jej jeho dvorní klavíristka Katarína Bachmannová, pedagožka pražské HAMU a uznávaná koncertní a operní hudebnice.

Dalším hostem benefičního večera bude herečka s podmanivým hlasem Hana Maciuchová, která vystoupí s Leporelem básní o lásce. A zazpívá také Kristýna Vylíčilová, mladá sopranistka, jenž je častým hostem českých i slovenských operních scén.

Po skončení koncertu se uskuteční autogramiáda Štefana Margity, na které si hosté budou mít možnost zakoupit jeho poslední album šansonů vydané v květnu letošního roku pod názvem Mapa lásky.

„K mému výletu do krajiny šansonů mne inspirovaly písně velikánů francouzského šansonu Edith Piaf, Charlese Aznavoura, Jacquese Brela, Georgese Moustakiho a hvězd francouzské populární hudby Barbary, Dalidy a Patricka Bruela. A našich šansoniérek Hany Hegerové a Hany Zagorové. Jsem moc šťastný, jak skvělými a osobitými výkony obě Hany spolu se Zlatou Adamovskou a Mirem Žbirkou mé album ozdobily,“ uvedl Štefan Margita.

Vánoční charitativní koncert Štefana Margity uzavře program druhého ročníku projektu Klobouk dolů. Ten společně organizují Dialog Jessenius a Projekt 35. „Je to naše forma pocty onkologicky nemocným pacientům a poděkování všem, kteří o ně pečují a kteří jim pomáhají,“ vysvětlila Michaela Tůmová, ředitelka Dialog Jessenius, o.p.s. „Obzvlášť bychom chtěli vyzdvihnout lékaře a zdravotní sestry z onkologických zařízení.“

Koncert se uskuteční v pátek 23. listopadu v 19 hodin v Kostele svatých Šimona a Judy v Dušní ulici v Praze. Je přístupný i pro zájemce z řad veřejnosti. Vstupenky v ceně 1000 Kč včetně welcome drinku jsou v prodeji na www.ticketstream.cz. Výtěžek bude věnován na podporu pacientek s rakovinou prsu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám