Hlavní obsah

Startuje celostátní literární soutěž Seifertův Žižkov

Novinky, Iva Radostová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při příležitosti 115. výročí narození Jaroslava Seiferta, nositele Nobelovy ceny za literaturu, vyhlašuje Městská část Praha 3 celostátní literární soutěž Seifertův Žižkov. Jejím cílem je motivovat žáky staršího školního věku k zájmu o literaturu a tvůrčí psaní.

Foto: MČ Praha 3

Odhalení Seifertova pomníku na pražském Žižkově přilákalo mnoho lidí

Článek

Soutěž, která připomíná významnou literární osobnost a žižkovského rodáka Jaroslava Seiferta, je určena pro žáky a studenty ve věku 10 – 16 let a jejím úkolem je vést dospívající ke kreativnímu vyjádření svých názorů a posilování národních tradic.

„Budeme velice rádi, pokud první ročník přinese své ovoce a dá žákům ten správný impuls k vlastní literární tvorbě. Doufáme, že objevíme nové talenty, mladé autory, kteří najdou zalíbení v kreativním psaní. Jaroslav Seifert, jemuž byla nedávno odhalena plastika na Žižkově, je úzce spjat s městskou částí. Věřím, že Seifertův Žižkov se stane tradiční literární akcí,“ uvedla radní pro školství a volný čas mládeže Jaroslava Suková, která soutěž iniciovala.  

Autorská díla soutěžících, poezie či próza, musí být  inspirována dílem Jaroslava Seiferta. Příspěvky mohou mladí autoři posílat v termínu od 25. 10. 2016 do 20. 4. 2017 na adresu seifertuvzizkov@praha3.cz. Vyhodnocení příspěvků odbornou porotou se uskuteční 5. 5. 2017 a slavnostní vyhlášení vítězných děl, včetně vydání sborníku, se uskuteční v září 2017. Registrace a další informace jsou na adrese www.seifertuvzizkov.cz.

Soutěž se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, České komise pro UNESCO a Českého centra Mezinárodního PEN klubu.

Reklama

Výběr článků

Načítám