Hlavní obsah

Starší přípravka MiRaVa má za sebou velice úspěšnou podzimní sezónu

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové spojení tří obcí v srdci Moravy - Milotic, Ratíškovic a Vacenovic- přináší své ovoce. Kluci ze starší přípravky mají za sebou po podzimní části sezóny spoustu úspěchů.

Foto: Jana Slováková

MiRaVa: trenér starší přípravky Pavel Vacula

Článek

Podzimní sezóna mladých talentovaných fotbalistů je právě u konce a je čas na její celkové zhodnocení.

V okresním přeboru starší přípravku MiRaVa nikdo neporazil. Jejich výsledky jsou až neuvěřitelné. Celkem vstřelili 193 branek a obdrželi pouhých 16. V pěti utkáních dokonce nedostali ani gól. Další skvělé statistiky kluků ze starší přípravky týmu MiRava jsou k nahlédnutí zde.

V krajském přeboru se borci z MiRaVy usadili v horní části tabulky, mají po podzimních kolech z 12 utkání celkem 9 vítězství, jednu remízu a pouhé dvě prohry. Na jaře budou pokračovat a vzhledem k tomu, že ještě nehráli s mnohými mužstvy z dolních pater tabulky, tak by se jim mělo podařit tento úžasný trend udržet. Všechny výsledky a pořadí Krajského přeboru JmKFS najdete zde.

Za zmínku stojí také fakt, že se jim v Miniturnaji Megatýmů podařilo porazit kluky z přípravky týmu 1. FC Slovácko, soupeře, kterého ještě nikdy v jejich krátké fotbalové historii dosud neporazili. Výsledek 1:0 byl sice hubený, ale o to cennější. Po 20 minutách vzájemného duelu kluci z přípravky MiRaVa zaslouženě vyhráli brankou Ondřeje Krista.

Během podzimní části kluci odehráli také spoustu vyrovnaných utkání s velmi kvalitními celky, jako jsou FK Senica, RSM Hodonín a Sparta Brno. Po letošní podzimní části se tedy opravdu mají čím chlubit.

Byl to podzim snů a taky zasloužená odměna pro neúnavné trenéry Pavla Vaculu a Erika Lungu a celý realizační tým, včetně rodičů hráčů, bez jejichž pomoci by spojení tří obcí nefungovalo tak, jak má.

A protože se pořád jedná ještě o malé kluky, tak v programu přípravek MiRaVa nechybí ani takové akce jako je doprovod hráčů prvoligových týmů 1. FC Slovácko nebo FK Senica na trávník při atraktivních zápasech s FC Viktorií Plzeň a Slovanem Bratislava.

Kluci si plní své sny: být na opravdovém stadionu a držet za ruku velkého hráče a taky být v televizi. Možná to budou v budoucnu jednou oni, kteří za ruku povedou na zelený pažit malého kluka z přípravky. Přejme jim, ať se jich radost ze sportu dlouho drží.

Družstvo starší přípravky MiRaVa hraje ve složení: Denis Slovák, Viktor Vacula, Martin Mišík, Jakub Šural, Matěj Gasnárek, Ondřej Krist, Petr Václavík, Patrik Škrovánek, David Koplík, Ondřej Brhel a Jan Procházka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám