Hlavní obsah

Staňte se barokní kráskou, nabízí luhačovické muzeum

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavou atrakci si v srpnu připravili pro příchozí v Muzeu luhačovického Zálesí v Luhačovicích. Návštěvnice výstavy Příběhy hraběcích lázní se zde mohou během několika jednoduchých triků vžít do role šlechtičen ze starých časů a vlastními prostředky si pořídit originální fotku na památku.

Foto: Archív MJVM

Dívkám to v barokním hávu sluší

Článek

„Jde o doplňkovou aktivitu k výstavě, která připomíná historii šlechtického rodu Serényi. Jeho členové vládli luhačovickému panství téměř 350 let a největší rozkvět zažili v období baroka, kdy zde postavili zámek, v Pozlovicích kostel s farou a další významné stavby. Do dob jejich panování také spadají začátky lázeňství v Luhačovicích,“ vysvětlila autorka výstavy Blanka Petráková.

Nově od začátku srpna výstavu v luhačovickém muzeu doplňuje krásný zlacený rám, židle a kolekce barokních paruk. Zájemkyně si mohou vyzkoušet paruku a své civilní oblečení překrýt drapérií, na krk uvázat sametku a do ruky vzít růži.

„Pak už stačí jen usadit se do zlatého a rámu a nechat doprovod stisknout spoušť vlastního foťáku. Dámy pak budou mít netradiční vzpomínku na Luhačovice – fotku podobnou obrazům představitelek hraběcí rodiny Serényiových v barokní době, například hraběnce Alžbětě, která se zasloužila o povýšení zámecké kaple na barokní kostel, nebo hraběnce Kristýně, v jejíž době byla luhačovická tvrz přebudována na barokní zámek,“ dodala Blanka Petráková s tím, že rekvizity velmi rády využívají i děti.

Více informací o vstupném a otevírací době Muzea luhačovického Zálesí, které patří pod správu Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně, najdete na www.muzeum-zlin.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám