Hlavní obsah

Sportovní odpoledne pro děti se Spartakem Pilníkov

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní den pro děti se měl původně konat jako "Loučení s prázdninami", ale protože 1. září se počasí fakt nepovedlo, byl organizátory odložen na 15. září 2017.

Foto: Jaroslav Blažek

Sportovní den v Pilníkově.

Článek

Vzhledem k tomu, že sportovní odpoledne pro děti zorganizovali členové místního spolku TJ Spartak Pilníkov, z.s., proběhl samozřejmě na pilníkovském fotbalovém hřišti. Organizace se ujalo mnoho členů tohoto sportovního spolku.

Pro děti připravili řadu soutěžních disciplín, zaměřených převážně sportovně. Například slalom, přetahování lanem, slalom s pingpongovým míčkem, střelba hokejkou na bránu, skákání v pytli, přetahování lanem, chůze na chůdách, pouštění draka a další disciplíny. Protože však největší část sportovců Spartaku se věnuje fotbalu, bylo mnoho disciplín zaměřeno na fotbalový míč. Například proč kuželky bourat koulí, když k tomu lze stejně dobře použít kopnutý míč? Další míčové disciplíny byly slalom s míčem mezi kuželkami, střelba na petlahve zavěšené v bráně, a dokonce i střelba na bránu s měřením rychlosti kopnutého míče! Ale jedna z disciplín byla i skládání puzzle, házení šipek do terče a jízda na Růžence a Mischelovi, což jsou koníci zapůjčení z farmy Ing. Karel Skutil. 

Nakonec také nesmím zapomenout na naše hasiče, kteří se účastní téměř všech akcí konaných v Pilníkově, a tak nemohli chybět ani zde. Předváděli zájemcům záchrannou techniku, včetně nového defibrilátoru Lifepak 1000, který obdrželi jako sponzorský dar od Nadace Agrofert. 

Kdo z účastníků zrovna nesportoval, mohl posedět v hospůdce Na Hřišti a dát si třeba opečenou klobásku nebo uzený bůček, případně jen tak poslouchat DJ Honzu, který celé odpoledne provázel mluveným slovem i hudebním doprovodem. 

Když děti absolvovaly všechny disciplíny, obdržely zdarma párek, který si hned na místě opekly nad ohníčkem. 

Tato sportovní akce se i přes občasné drobné mrholení velmi vydařila, děti si odpoledne velmi užily, a dokonce měla i vysokou účast – více než 80 dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám