Hlavní obsah

Sportovní novinář Dalibor Záruba křtil v Ostravě svou novou knihu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům knihy Librex v Ostravě se stal místem, kde ve středu 7. září dlouholetý sportovní novinář Dalibor Záruba křtil svoji novou knihu povídek Tenkrát na koleji.

Foto: Josef Zajíc

Dalibor Záruba, autor tří knižních titulů. Nyní představuje svoji další knihu.

Článek

Autora na besedu s občany spojenou s autogramiádou uvedla manažerka kulturních projektů Domu knihy Librex Jitka Vaňková. Po úvodním slově, společně se známým fotografem Mojmírem Kreclem, knihu pokřtili a tím uvedli na knižní trh.

Autor Dalibor Záruba je dlouholetý sportovní novinář. Pracoval devatenáct let v ČT  Ostrava jako komentátor a moderátor sportovních pořadů. Pracoval také jako mluvčí fotbalového klubu FC Baník Ostrava.

Je autorem knihy Ostravský slovník, ve kterém se mimo jiné zabývá překladem a vysvětlením slov a slovních obratů, které se vyskytují výhradně na Ostravsku a v Ostravě pak zvláště. Kniha Na toulavém kole vznikla na základě úspěšného televizního seriálu, kterým provázel diváky Martin Dejdar. Publikace je věnována nejkrásnějším českým a moravským cyklostezkám. Zážitky z práce jako mluvčí FC Baníku Ostrava zúročil v knize Jak jsem potkal Baník. Svoji novou knihu Tenkrát na koleji představil návštěvníkům na besedě a následné autogramiádě ve středu 7. září.

Kniha třinácti povídek je svižně a vesele napsaná. Autor se vrací do období svých vysokoškolských studií v Olomouci, kdy čas plynul mezi učením a volným životem. Toho volného života bylo pravděpodobně více.

Související témata:

Výběr článků

Načítám