Hlavní obsah

Špičkoví rideři na BMX kolech předvedou ve Zlatém jablku svou show

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve zlínském Zlatém jablku se v sobotu 18. února představí nejlepší BMX team v České republice, aby zde předvedl profesionální show na BMX kolech. Pro zájemce je připraven workshop s výukou, řada soutěží o atraktivní ceny i autogramiáda riderů. Akce začíná v 13 hodin v hlavní galerii centra.

Foto: Dan Vojtěch

Mistr republiky Dominik Nekolný umí na svém BMX neuvěřitelné kousky

Článek

Sobotní odpoledne bude ve Zlatém jablku patřit kolům a jejich jezdům, kteří s nimi umí neuvěřitelné věci. Přesvědčit se o tom mohou návštěvníci centra od 13 hodin, kdy zde odstartuje BMX Freestyle Flatland Show s elitními českými jezdci Dominikem Nekolným, Patrikem Rašem a Michalem Kupcem.

V divácky atraktivní podívané předvedou své nejlepší kousky na předním a zadním kole tzv. Flatland. Tato disciplína náročná na koordinaci a rovnováhu připomíná dřívější krasojízdu v moderním pojetí. Společně s nimi představí své náročné triky také jezdec trialu na jednokolce Adam Gerža. Odpoledne bude moderovat flatlandový speaker Pavel Paseka a o hudební doprovod se postará vlastní DJ BMXShow teamu - DJ Fila.  

"Cílem akce je nejen představit tento sport veřejnosti, ale poskytnout mladým jezdcům příležitost naučit se pár triků a vyzkoušet si, jak se jezdí na profi BMX kolech“, uvádí Dominik Nekolný, zakladatel teamu BMXShow.eu.

Po skončení každého bloku exhibice totiž dostanou šanci i diváci. V rámci připravených workhopů se mohou zapojit do výuky na BMX. Zájemci budou rozdělení do skupin po čtyřech, aby se všem dostalo individuálního přístupu. Dozví se informace o tomto sportu včetně historie, vývoje a popisu kola. „Začíná se s opravdovými základy a seznámení s kolem za našeho dozoru. Postupně zájemce naučíme pár základních tricků, případně jim dáme rady do budoucna s možností přihlásit se do naší Flatlandové školy," popsal náplň workshopů Dominik Nekolný.  

Během odpoledne bude pro diváky připravena řada soutěží o atraktivní ceny.

Související témata:

Výběr článků

Načítám