Hlavní obsah

Sousedská slavnost přenese do Ostravy atmosféru dánské metropole

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sousedská slavnost - Zažít Ostravu jinak - proběhne v sobotu 20. září v Ostravě. Přinese atmosféru dánského hlavního města, které je ve světě považováno za nejpřívětivější město pro život. Po vzoru kodaňských obyvatel přijeďte na kole, pešky nebo MHD a oslavte s námi mezinárodní Den bez aut.

Foto: Archiv Cooltour.
Článek

Od 14.00 do 21.00 hodin je pod vedením Multižánrového centra Cooltour a dalších organizací připraven pestrý program pro děti i dospělé. Těšit se můžete na sportovní aktivity, koncerty, taneční workshopy i tvořivé dílničky pro děti přímo v ulicích Ostravy. Nebude chybět ani spousta stánků s vynikajícím jídlem a pitím třeba právě od vaší sousedky, protože každý Ostravák má možnost se aktivně zapojit.

A kam máte přesně dorazit? Letošní „sousedská slavnost“ se koná v okolí kostela sv. Václava nedaleko Masaryková náměstí a svým programem pokryje veřejný prostor až k řece Ostravici.

Letošní lákavou novinkou je i pikniková „zevl“ zóna na břehu řeky Ostravice, kde bude také připravena bubenická hudební škola a barmanská show s míchanými nápoji. Poprvé tak ožije náplavka řeky také v Ostravě. V průběhu odpoledne se představí unikátní taneční show na lanech na Sýkorově mostě.

Protože akce byla loni velmi úspěšná a navštívilo ji přes 2000 lidí, rozšiřuje se letos také do Poruby. Porubskou verzi Sousedské slavnosti zažijete na ulici Porubská u Věžiček.

Více informací o programu a možnosti zapojit se na www.zazitostravujinak.cz nebo Facebookové stránce www.facebook.com/ZazitOstravujinak.

Reklama

Výběr článků

Načítám