Hlavní obsah

Souboj pole dance tanečnic na pražském Výstavišti

Novinky, Tereza Vyhnálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 6. května se bude v rámci Sport Expo 2017 na pražském Výstavišti v Holešovicích konat první letošní kolo mezinárodní soutěže Pole Battle League. Tanečnice a tanečníci se mezi sebou utkají o první medaile ve 4 kategoriích – Amatéři, Junioři, Profesionálové a Elite. Vstup je zdarma.

Foto: Pole dance Battle League

Pole dance výkony

Článek

V rámci doprovodného programu Sport Expo bude mezinárodní odborná porota již tuto sobotu hodnotit taneční umění pole dancerů a pole dancerek (akrobatických tanečníků na tyči). K vidění bude spousta improvizace, akrobatických dovedností, ale i adrenalinu. Soupeři se totiž budou losovat a doprovodná hudba bude náhodná.

Soutěž Pole Battle League vznikla v České republice v roce 2012 a od té doby se rozšířila i do okolních států (např. Španělsko, Izrael, Chorvatsko, Maďarsko, Slovensko, Srbsko).

Tento rok se budou konat celkem 4 akce. Ta první je právě v Praze 6. května na Sport Expo, kdy soutěžící začnou sbírat své první body do mezinárodního žebříčku. Další kola budou následovat v Anglii, Srbsku a Izraeli. Na konci sezóny se pak bude konat velký šampionát v Brně, kde se sjedou nejlepší z nejlepších a utkají se o hodnotné ceny a titul pole battle šampiona.

„Cílem Pole Battle League je představit pole dance jako sportovní disciplínu a podpořit zdravé soutěžní prostředí. Soutěž má pevná pravidla, povinné prvky, odbornou porotu. Závodí se ve 4 kategoriích – Amatéři, Junioři, Profesionálové a Elita. Soutěžící do poslední chvíle neví, s kým se v duelu utkají a na jakou hudbu budou vystupovat. Během soutěže panuje odlehčená atmosféra, diváci zažívají skutečnou show,“ popisuje soutěž její autorka a prezidentka European pole dance federation Jarmila Ptáčníková.

Pokud se na sportovní veletrh přijdete podívat osobně, můžete si ve čtvrtek a v pátek vyzkoušet pole dance na vlastní kůži. Stačí zajít na stanoviště Vertigo pole fitness, kde na vše dohlédnou profesionální lektorky.

Přesný program Sport Expo najdete na stránkách Incheba. Veškeré informace k soutěži Pole Battle League pak na www.polebattleleague.com nebo na facebooku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám