Hlavní obsah

Sotva strážníci umístili cedule, první řidič projel rychlostí 117 km/h

Novinky, Daniel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen s informačními značkami upozorňující na kontrolu dodržování rychlosti, ale zejména s dodržováním předepsané rychlosti si řidiči hlavu nelámou. Opět se o tom přesvědčili strážníci v Rožnově pod Radhoštěm.

Foto: Daniel Vašut/MP Rožnov p.R.

Ulice Ostravská

Článek

Stalo se tak v úterý 15. února při namátkové kontrole dodržování rychlosti v obci v Ostravské ulici v Rožnově.

Po umístění velkých informačních cedulí upozorňující na kontrolu dodržování rychlosti v obci se strážníci postavili s měřícím zařízením hned vedle silnice nedaleko od křižovatky u Eroplánu.

Asi po dvou minutách projel kolem hlídky řidič se stříbrným vozidlem. Měřič rychlosti následně ukázal, že vozidlo v měřeném úseku, kde je nejvyšší povolená rychlost 50 km/h, projelo rychlostí 117 km/h.

Protože řidič překročil rychlost v obci o více než 40 km/h, bude se tímto přestupkem zabývat správní orgán odboru dopravy v Rožnově pod Radhoštěm. Čtyřiadvacetiletému řidiči z Valašského Meziříčí hrozí za tento přestupek pokuta ve výši 5000 až 10 000 Kč a zákaz řízení motorových vozidel na dobu od 6 měsíců do jednoho roku. V bodovém hodnocení přijde tento řidič o pět bodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám