Hlavní obsah

Sólista baletu Jihočeského divadla Viktor Svidró je nominován na Cenu Thálie

Novinky, Jiří Grauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herecká asociace oficiálně zveřejnila nominace za mimořádné jevištní výkony v roce 2013. V kategorii baletu je mezi třemi kandidáty na prestižní Cenu Thálie Viktor Svidró (30), sólista baletu Jihočeského divadla.

Foto: Michal Siroň

Viktor Svidró v inscenaci Kauza Kafka

Článek

Porotu zaujal hlavní rolí v inscenaci Kauza Kafka, v choreografii šéfa souboru Attily Egerháziho. Podle vlastních slov V. Svidró, rodáka z maďarského města Sopron, se jedná o fyzicky velmi náročnou roli, ke které navíc ještě musel přijmout roli herce.

Představení Kauza Kafka má skvělé kritiky u německé i české odborné veřejnosti a v programu Jihočeského divadla jej znovu naleznete v březnu 2014. Nominovaného sólistu můžete shlédnout při premiéře nového baletního večeru MOZ – ART 1. a 3. února v českobudějovickém DK Metropol.

Zda Viktor Svidró cenu získá, se bude rozhodovat 29. března v historické budově pražského Národního divadla.

Do širších nominací na Thálie se letos z Jihočeského divadla dostala také herečka Lenka Krčková (40) za roli Františky v horské baladě Advent v režii Martina Františáka. Jedná se o strhující drama navazující na linii divácky úspěšných inscenací Jihočeského divadla, jako byly Petrolejové lampy a Rok na vsi.

Jihočeské divadlo má zatím jen jednu Thálii, v roce 2010 ji získal sólista baletu Zdeněk Mládek za výkon v představení So In Love.

O Jihočeských Tháliích mají diváci možnost rozhodovat již nyní. Všechny informace naleznete na stránkách Jihočeského divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám