Hlavní obsah

Sokolovští karatisté prožili zlatý víkend

Novinky, Pavel Reichard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý dubnový víkend byl pro trenéra karatistů oddílů SKP Unitop Shodokan Karate Sokolov a Shodokan Karate Bukovany Jiřího Jiráska hektický. Jeho svěřenci bojovali hned na dvou turnajích. A šli neochvějně ve stopách svého senseie, několikanásobného mistra světa, přímo za zlatem.

Foto: Jiří Jirásek

Úspěšná reprezentace SKP Unitop Shodokan Karate Sokolov v Domažlicích.

Článek

V sobotu karatisté bojovali v Domažlicích. „Vyzdvihnout si zaslouží především výkon naší nejmladší závodnice Adély Jůnové, která začala cvičit teprve v září minulého roku a startovala na své vůbec první soutěži,"” připomněl Jiří Jirásek. „V kategorii kata mladší žákyně 8.kyu obsadila páté místo, což na premiéru není vůbec špatné.” 

Zúročil se tu jistě vzor starší sestry Terezy Jůnové, která bez větších potíží mistrovsky zacvičenou kata v kategorii dorostenek získala jen o chvíli později zlatou medaili. 

Zlatá sobota však nekončila. V kategorii kata starší žákyně 8 - 7.kyu startovala Markéta Urbanová. Podala výborný výkon, ve finále nedala soupeřce šanci a jasně zvítězila. Kategorii kata starší žákyně od 6.kyu zcela ovládla Natálie Žippaiová, a vrcholem byl finálový souboj kata seniorů, kde proti sobě stanuli dva borci ze Sokolova.

„V téhle kategorii bojovali naši nejzkušenější borci ověnčení tituly z mistrovství světa a není divu, že finále bylo jejich. Co dodat? Daniel Krhut byl tentokrát první a Vladimír Vrabec druhý,” shrnul spokojený trenér Jirásek. 

Ale úspěchům nebyl konec. V kategorii kata dorostenců startoval Richard Schmid, probojoval se až do finále, kde sice svému soupeři podlehl, ale získal stříbro. V kategorii kata mladší žákyně od 6.kyu startovaly Pavlína Fischerová a Michaela Loudová. Míša neúspěšně bojovala o třetí místo a skončila čtvrtá, ale Pavlíně se dařilo. Postoupila až do finále a nakonec si odnesla stříbro. Medailovou žeň završil v kategorii mladší žáci od 6.kyu Dominik Štros, mimochodem jediný zástupce bukovanského oddílu. Postoupil do boje o třetí místo, uspěl a získal bronz. 

V neděli pak Tereza Jůnová, Richard Schmid a Vladimír Vrabec na celé čáře potvrdili mistrovskou úroveň oddílu SKP Unitop Shodokan Karate Sokolov na turnaji Velká cena Prahy ABK.

„Přijeli a doslova vyhráli, na co přišli,” smál se spokojený trenér. „V kata dorostenky stylu Goju ryu nastoupila Tereza Jůnová, předvedla výborně zacvičenou kata a získala zlato. Pak v kata dorostenců stylu Goju ryu zvítězil Richard Schmid a na závěr nastoupili senioři stylu Goju ryu,  kde dominoval Vláďa Vrabec a přidal třetí zlato.”

Ani to však nebyl konec úspěšného víkendu. „Ano, Tereza Jůnová startovala také v kategorii "best of the best", kterou s přehledem vyhrála. Vláďa Vrabec soutěžil také v kategorii kata open senioři, kde skončil druhém místě,” dokončil hrdý sensei Jiří Jirásek. „Chtěl bych všem poděkovat za předvedené výkony a skvělou reprezentaci našich oddílů.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám