Hlavní obsah

Sokolovští karatisté přivezli z mistrovství světa stříbrné medaile

Novinky, Pavel Reichard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Jirásek a Dan Krhut potvrdili, že patří ke světové karatistické špičce. Z Mistrovství světa seniorů a veteránů v karate organizace WUKF, které proběhlo minulý týden v rumunské Bukurešti, obsadili ve svých kategoriích druhá místa a stali se tak pro tento rok vicemistry světa.

Foto: Vladimír Vrabec

Český tým na Mistrovství světa seniorů a veteránů v karate organizace WUKF - Petr Němeček, Vladimír Vrabec, Jiří Jirásek a Daniel Krhut (zleva).

Článek

S cílem obhájit předchozí úspěchy se do Rumunska s českou výpravou vydali tři závodníci -  Jiří Jirásek , Daniel Krhut a Vladimír Vrabec. Svými výkony opět potvrdili, že Češi jsou v tomto sportu skutečnými šampióny. První se na tatami postavil nejzkušenější borec Jiří Jirásek. V kategorii kata Goju Ryu veteráni 46-50 let podal heroický výkon a vybojoval první stříbrnou medaili.

Začátek se sokolovským karatistům povedl. Do bojů se pustili i zbylí dva karatisté. Po zacvičených kata zůstal Vladimír Vrabec těsně před finálovou šestkou a skončil na sedmém místě. Daniel Krhut však strhujícím výkonem postoupil do nedělního finále. V něm podlehl pouze domácímu borci a získal tak pro Českou republiku další stříbrnou medaili.

Všechny tři karatisty kromě bojů ve svých individuálních kategoriích čekala ještě soutěž družstev. Rozstřelu s anglickým týmem o postup do finálové šestky však Češi prohráli a skončili na sedmém místě. 

"Nebyl to lehký šampionát, ale zúročila se naše celoroční příprava a myslím, že náš tým se ve světě rozhodně neztratil," shrnul účast sokolovských i českých karatistů Jiří Jirásek. "Dvě stříbrné medaile a dvě sedmá místa tří závodníků v silné konkurenci nejsou vůbec špatným výsledkem. Chtěl bych poděkovat všem, kteří nás podporují a díky nimž jsme se mohli tohoto mistrovství světa vůbec zúčastnit."

Tři sokolovští karatisté tak vybojovanými dvěma stříbrnými medailemi výrazně pomohli českému týmu, který nakonec obsadil desáté místo ze třiatřiceti zúčastněných zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám