Hlavní obsah

Sobotní odpoledne s dobrovolníky v Kobylisích

Novinky, Martina Mončeková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9. června proběhne v salesiánském centru v Praze-Kobylisích odpoledne věnované dobrovolnické službě. Přijďte se seznámit s mladými lidmi, kteří dlouhodobě působili jako tzv. misijní dobrovolníci i s těmi, kteří se za krátkou dobu chystají odjet. Čeká na vás čajovna, jarmark, hry pro děti aj.

Foto: Martina Mončeková

Exotická čajovna. Vlevo Pavel Slezák - dobrovolník působící v Angole

Článek

Dobrovolnická služba je fenoménem dnešní doby. Mladí lidé potřebují výzvy, chtějí poznávat své možnosti a překonávat sami sebe, touží po poznání. Jednou z cest, na které je možné prožít přelomový životní zážitek, je právě dobrovolnická služba.

Přijďte a popovídejte si s bývalými i budoucími dobrovolníky. Dozvíte se, jak žijí děti na okraji společnosti v rozvojových zemích a mnoho dalších zajímavostí ze světa. 

V neděli v 10.30 můžete navštívit mši sv. v kostele sv. Terezičky a podívat se na slavnostní vyslání budoucích dobrovolníků.

PROGRAM

Sobota:

od 14.30

Misijní jarmark, exotická čajovna a malé pohoštění, program pro děti, informace o misiích, hudba

od 16.00

Scénka připravená dobrovolníky pro rodiče a přátele

od 17.30

Neformální posezení s ex-dobrovolníky i odjíždějícími dobrovolníky, grilování, pivo, kofola

Neděle od 10.30:

Vyslání nových dobrovolníků a skládání dobrovolnického slibu v kostele sv. Terezie v Praze-Kobylisích. 

Vyslali jsme přes 200 dobrovolníků a pomohli jsme ve více než 20 zemích světa. Projekt je zastřešen Salesiánskou organizací Dona Boska (SADBA), vedenou řeholní kongregací Salesiánů Dona Boska, jejímž cílem je pomoc znevýhodněným dětem a mládeži ve světě. Dobrovolná služba je akreditována na Ministerstvu vnitra ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám