Hlavní obsah

Smiling String Orchestra z Hradce Králové vystoupí v Senátu

Novinky, Jana Kittová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí hudebníci ze smyčcového orchestru Smiling String Orchestra z Hradce Králové ve věku 10 až18 let se představí ve čtvrtek 29. června ve Valdštejnské zahradě Senátu Parlamentu České republiky v Praze. Mají co nabídnout. Koncert začíná v 17 hodin.

Foto: Jaroslav Malý

Smiling String Orchestra z Hradce Králové s jejich dirigentem Mikulášem Ježkem

Článek

„Vystoupení Smiling String Orchestra sám sleduji a velmi jsem stál o to, aby zde hráli. Mají na svém kontě spoustu úžasných aktivit. Myslím, že jejich kvality dobře vystihuje i to, že jejich kvarteto letos získalo ocenění Talent královéhradecké kultury. Jsou energičtí a pilní, zkrátka dobří,“ uvedl organizátor koncertu, senátor prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc. 

Orchestr působí při ZUŠ Střezina v Hradci Králové pod vedením dirigenta Mikuláše Ježka a má 25 členů. Jen za poslední dva měsíce stihli vystoupit s houslistou Pavlem Šporclem v hradeckém Adalbertinu, zahrát na festivalu Škroupovy Osice a nahrát s Pavlem Šporclem dva díly Hudebních perliček pro Českou televizi.

Na svém pětidenním soustředění rozezněli hrad Svojanov a své svědomité zkoušení pak zúročili při natáčení svého prvního CD s původní filmovou hudbou britské skladatelky a držitelky Oskara Rachel Portman.

Od této autorky zazní několik skladeb i ve Valdštejnské zahradě, spolu se skladbami Bacha, Dvořáka, Vivaldiho a Mendelssohn-Bartoldyho. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám